Uncategorized @hy

ՖԵՅԽՈԱ

Ֆեյխոա- ն մշտադալար է, որը հայտնի է իր համեղ և առողջ պտուղներով: Օգուտը յոդի պարունակության մեջ է, որը հեշտությամբ ներծծվում է, և այս նյութի պարունակությունը գերազանցում է իր քանակությունը նույնիսկ ծովամթերքում: Դրանից բխում է, որ ֆեյխոա- ն օգտագործվում է յոդի պակասի հետ կապված հիվանդությունների բուժման ժամանակ:

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

1.Վիրուսային և վարակիչ հիվանդությունները կարող են բուժվել նաև ֆեյխոայի պտուղներով: Ապրանքը կարող է դրական ազդեցություն ունենալ մարսողական տրակտի պաթոլոգիաների վրա:
Պտղի կեղևը բնութագրվում է տաննիների և հակաօքսիդիչների առկայությամբ, որոնք հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն գործարանի այս հատվածներից թեյ պատրաստելիս: Բացի այդ, այս թեյը հարուստ է ֆիտոնսիդներով, որոնք պայքարում են մրսածության ախտանիշների դեմ:
2.ֆԵյխոաի հատապտուղները պարունակում են բազմաթիվ միկրո և մակրո տարրեր, որոնք մասնակցում են իմունիտետի պահպանմանը և բոլոր օրգանների և համակարգերի բնականոն գործունեությունն ապահովելուն: Ապրանքի հիմնական կարևոր բաղադրիչը յոդն է, որի դերը վահանաձեւ գեղձի առողջության ապահովումն է: Դրա մեջ բավականին շատ երկաթ կա, որը նախատեսված է թթվածին, ինչպես նաև մագնեզիում, կալիում, կալցիում և ցինկ տեղափոխելու համար:
3.Վիտամին C- ն բույսի պտուղներում ապահովում է պաշտպանություն մրսածությունից ՝ ամրապնդելով իմունային համակարգը: Հատապտուղները պարունակում են B վիտամինների խմբի ներկայացուցիչներ, նրանց հիմնական խնդիրն է նորմալացնել բոլոր նյութափոխանակության գործընթացները, կարգավորել հորմոնալ, նյարդային համակարգերի և մարսողական տրակտի աշխատանքը:
4.Վիտամին A- ն արյան անոթների պատերն ավելի ուժեղ և առաձգական է դարձնում: Բացի այդ, էկզոտիկ մրգերը պարունակում են էական ամինաթթուներ, որոնք մասնակցում են մարդու մարմնում սպիտակուցների սինթեզին:
5.Եթերայուղերը, տանինները նույնպես ֆեյխոայի բաղադրիչներ են:
6.Էկզոտիկ հատապտուղը ցածր կալորիականությամբ է: Այսպիսով, 100 գ պտուղը պարունակում է ընդամենը 55 կկալ: Սա ենթադրում է, որ ապրանքը պատկանում է դիետիկ ցուցակին: Մրգերի էներգետիկ բաղադրիչների առումով ամենամեծ մասը զբաղեցնում է ածխաջրածին մասը, այն է ՝ սախարոզը: Ֆեյխոա- ն մարսվում և կլանվում է կարճ ժամանակում:

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1.Ինչպես գիտեք, բույսի պտուղները պարունակում են շատ յոդ: Այս նյութի օրական ընդունումն ապահովելու համար բավական է օրական մի քանի կտոր ուտել: Սա կօգնի պաշտպանել ձեր վահանաձեւ գեղձը յոդի պակասից: Ապրանքը հատկապես օգտակար է երեխաների և տարեցների համար:

2.Մեծ քաղաքներում ապրող մարդկանց համար կարևոր է օգտագործել թփի հատապտուղներ: ֆեյխոա- ում առկա ասկորբինաթթվի շնորհիվ հնարավոր է պաշտպանել մարմինը սեզոնային վիտամինների պակասից և մրսածությունից, մինչդեռ թիամինը կաջակցի սրտի մկանների գործունեությանը և կբարելավի ուղեղի գործունեությունը:

3.Վիտամին B2- ը մշակույթի պտուղներում վերականգնում է հորմոնալ հավասարակշռությունը, մասնակցում է կարմիր արյան բջիջների արտադրությանը, նյութափոխանակությանը: Նիկոտինաթթուն նպաստում է ստամոքս-աղիքային տրակտի բոլոր օրգանների բնականոն գործունեությանը: Բացի այդ, այս նյութը հիպոթենիստական ​​ազդեցություն ունի և պաշտպանում է մարմինը նորագոյացնող հիվանդությունների առաջացումից:

4.Պանտոտենաթթուն ապահովում է մարմնի նյութափոխանակության պրոցեսների բնականոն ընթացքը ՝ դրանով իսկ մեղմելով պանկրեատիտի, ալերգիայի, լյարդի և շնչառական պաթոլոգիաների ախտանիշները:

5.Ֆեյխոայի պտղի մեջ նույնպես հայտնաբերվել է պիրիդոկինի պես քիմիական նյութ: Դրա նպատակն է ապահովել մարդու ամբողջ մկանային համակարգի աշխատանքը: Այս վիտամինը ազդում է մկանների վրա ՝ ջղաձգությունների տեսքով: Բացի այդ, այն ի վիճակի է դանդաղեցնել հյուսվածքների ծերացման գործընթացը:

6.Ֆեյխոաի հատապտուղների կեղևը հայտնի է նաև իր օգտակար հատկություններով. Այն պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդիչներ, որոնք պաշտպանում են մարդու մարմինը շրջակա միջավայրի վնասակար ազդեցությունից և ուռուցքային բջիջների զարգացումից:

7.Յոդի պակասը հիվանդություն է, որը վնասում է ոչ միայն կնոջ առողջությանը, այլեւ բացասաբար է ազդում նրա արտաքին տեսքի վրա: Այս ընդհանուր հիվանդության ախտանիշներն են անընդհատ հոգնածությունը, քաշի ավելացումը և լեղաքարերը: Բացի այդ, այս պաթոլոգիայի տհաճ հետեւանքներն են եղունգների շերտավորումը, փխրունությունն ու մազաթափությունը, տեսողության աղոտությունը, չոր մաշկը: Այս ախտանիշներից խուսափելու համար կարևոր է օգտագործել յոդի ամենօրյա դոզան: Դա կարելի է անել ֆեյխոաի բույսի 3-4 հատապտուղների միջոցով: Միեւնույն ժամանակ, բավական է դրանք օգտագործել շաբաթը մեկ անգամ թարմ կամ ջերմային բուժումից հետո:

8.Բացի այդ, շատ հետքի տարրեր հայտնաբերված են հատապտուղների մեջ, ուստի այս ապրանքի կանոնավոր օգտագործումը կվերականգնի կանանց մարմնի բոլոր սննդանյութերի հավասարակշռությունը: Սա կօգնի պաշտպանել մարդկության գեղեցիկ կեսը վերարտադրողական ֆունկցիայի հետ կապված խնդիրների առաջացումից, օրինակ ՝ անպտղությունից կամ ցիկլի խախտումից:

9.Ֆեյխոաի հատապտուղները պարունակում են ֆիտոֆլավոնոիդներ, որոնք աջակցում են կանանց գեղեցկությունն ու առողջությունը: Բացի այդ, այս նյութերն ի վիճակի են նվազեցնել ցավը նախադաշտանային շրջանում և նվազագույնի հասցնել դաշտանադադարի ընթացքում տհաճ ախտանիշների դրսևորումը:

10.Բժիշկները տղամարդկանց խորհուրդ են տալիս օգտագործել ֆեյխոայի պտուղները ուրոլոգիական հիվանդությունների կանխարգելման համար: Օրական մի քանի հատապտուղների կանոնավոր օգտագործումը կպաշտպանի արական մարմինը շագանակագեղձի բորբոքումից, ինչը հետագայում կպաշտպանի իմպոտենցիայից: Դա պայմանավորված է ֆեյխոա- ի `հորմոնները նորմալացնելու ունակությամբ:

11.Տղամարդկանց մոտ, ինչպես կանանց մոտ, հաճախ հայտնաբերվում է նաեւ յոդի պակասություն օրգանիզմում, որը զարգացնում է քրոնիկական հոգնածություն: Այս սինդրոմը հանգեցնում է կենտրոնացման և ուշադրության նվազմանը: Եվ սա կարող է շատ վտանգավոր լինել, օրինակ, վարորդների համար: Տհաճ հետեւանքներից խուսափելու համար խորհուրդ է տրվում օրական օգտագործել մեկ էկզոտիկ բույսի մեկ հատապտուղ:

12.Կնոջ հղի ժամանակ հատկապես կարևոր է, որ կինը վերահսկի սնունդը: Իրոք, այս պահին ձեւավորվում է պտուղը, իրականացվում է նրա բոլոր օրգանների և համակարգերի երեսարկման գործընթացը: Հետեւաբար, սնունդը պետք է բազմազան լինի և հարստանա օգտակար բաղադրիչներով: Գիտնականներն ապացուցել են, որ ֆեյխոան, չնայած էկզոտիկ ծագում ունի, բայց գործնականում վտանգավոր չէ հետաքրքիր դիրքում գտնվող կանանց համար: Ապրանքը արժեքավոր է վիտամինների և հանքային տարրերի մեծ ցուցակի առկայության համար:

13.Հատապտուղները պարունակում են շատ յոդ և երկաթ: Այս բաղադրիչները հեշտությամբ ներծծվում են մարսողական տրակտի մեջ և նպաստում ապագա երեխայի ճիշտ ձեւավորմանը: Ֆոլաթթուն հայտնաբերվում է ֆեյխոայում, որը մասնակցում է պտղի նյարդային համակարգի ձևավորմանը, ինչպես նաև արյան բջիջների ստեղծմանը: Հաճախ հղի կանայք բախվում են այնպիսի տհաճ խնդրի, ինչպիսին է փորկապը: ֆեյխոա- ի պտուղները հարուստ են մանրաթելերով, որոնք կմաքրեն աղիները և կազատվեն այս խնդրից:

14.Ֆեյխոա- ն մեծահասակների մոտ ալերգիա չի առաջացնում: Այնուամենայնիվ, լակտացիայի ընթացքում լակտացիան կինը պետք է այս հատապտուղը աստիճանաբար ներմուծի իր սննդակարգ ՝ ուշադրություն դարձնելով երեխայի արձագանքին: Պեկտինը նորմալացնում է աղիքային պարբերականությունը: Սա շատ կարևոր է հետծննդյան շրջանում, երբ աղիքների շարժումը դժվարանում է միկրոտրավմայի և հեմոռոյների պատճառով:

15.Ֆեյխոայում պարունակվող ասկորբինաթթուն կպաշտպանի մոր և երեխայի իմունիտետը և կանխելու բորբոքային պրոցեսների զարգացումը: Կրծքով կերակրման ժամանակահատվածում կնոջը խորհուրդ է տրվում սկսել ֆեյխոա- ի օգտագործումը ոչ շուտ, քան մինչ երեխան կդառնա 3 ամսական: Ավելի վաղ շրջանում երեխան կարող է զարգացնել ալերգիկ ռեակցիա: Ավելին, պտղի չորրորդ մասից պետք է ներմուծվի նոր արտադրանք: Հատապտուղն օգտագործելուց հետո կարևոր է վերահսկել երեխայի արձագանքը: Եթե ​​ձեզ մոտ ցան կամ թուլացած աթոռ է առաջացել, ապա feijoa- ն պետք է մի փոքր հետաձգվի: Եթե ​​բացասական հետևանքներ չեն նկատվել, հաջորդ անգամ բուժքույր կինը կարող է արդեն ուտել հատապտուղի կեսը:

16.Բժիշկները խորհուրդ են տալիս մանկական ճաշացանկ շատ ուշադիր ներմուծել ֆեյխոա հատապտուղներ, հակառակ դեպքում երեխան կարող է անհանդուրժողականություն զարգացնել նույնիսկ մեկ պտուղ ուտելուց հետո: Եթե ​​առաջին կերակրումից հետո ոչ մի բացասական ախտանիշ չի հայտնվել, ապա էկզոտիկ մշակույթի պտուղները մեծ օգուտ կբերի երեխայի մարմնին: Յոդի բարձր պարունակությունը կհանգեցնի այն փաստի, որ երեխան չի հոգնի, իսկ վահանաձեւ գեղձը կմնա առողջ:

17.Ֆեյխոա- ն հայտնի է նաև այն պատճառով, որ այն կարող է ուժեղացնել իմունային համակարգը: Այսպիսով, եթե արտադրանքը պարբերաբար ընդգրկում եք երեխայի ցանկում, ապա մարմնի դիմադրությունը կբարձրանա տարբեր վիրուսների և բակտերիաների ազդեցության նկատմամբ: Բացի այդ, բույսի պտուղները ունակ են պաշտպանել բորբոսից: Մանկաբույժները խորհուրդ են տալիս հատապտուղներ ուտել արտամրցաշրջանային պայմաններում: Մեծ խնամքով ֆեյխոա հատապտուղները պետք է տրվեն ավելորդ քաշ ունեցող կամ շաքարային դիաբետ ունեցող երեխաներին: Պտուղները թույլատրվում են սպառել, բայց դրանց քանակը պետք է սահմանափակվի: Այս դեպքում անհրաժեշտ է անընդհատ վերահսկել երեխայի վիճակը:

18.Ֆեյխոա- ի պտուղները հարուստ են շաքարով, բայց քիչ կալորիաներով, ուստի դրանք կարող են օգտագործվել դիետա վարելիս: Այս դեպքում հատապտուղները կպաշտպանեն մարմինը ուժասպառությունից և կաջակցեն նրա անձեռնմխելիությանը: ֆեյխոա- ի օգտագործման ժամանակ քաշի կորուստը տեղի է ունենում նյութափոխանակության գործընթացների բարելավման պատճառով: Այսպիսով, եթե ուտելուց առաջ մեկ հատապտուղ եք ուտում, սնունդը ավելի արագ կլանվում է, և հագեցածության զգացողությունը շատ ավելի շուտ կգա, ինչը կպաշտպանի գերբեռնվածությունից: ֆեյխեաի պտուղը կարող է օգտագործվել որպես խորտիկ երեկոյան:

19.Պտուղը օգնում է նիհարել ՝ կապված իր սննդային հատկությունների հետ. 100 գ հատապտուղների մեջ կա միայն 55 կալորիա և օրվա ընթացքում պահանջվող ավելի քան 15% մանրաթել: Պտղի բուսական մանրաթելը կանխում է ինսուլինի սինթեզը մեծ քանակությամբ սնունդ ընդունելուց հետո: Ինչպես գիտեք, ինսուլինի բարձր պարունակությունը հանգեցնում է ճարպային հանքավայրերի առաջացմանը: Ֆեյխոա- ն ի վիճակի է նորմալացնել աղիքային միկրոֆլորան, ինչը նույնպես կարևոր է մարմնի նորմալ քաշը պահպանելու համար: Բույսի պտուղները պարունակում են քիչ ֆրուկտոզա `մոտ 3 գ 100 գ արտադրանքի դիմաց: Նիհարող մարդը պետք է օրական օգտագործի ոչ ավելի, քան 15 գ ֆրուկտոզա, ինչը նշանակում է, որ նա կարող է ուտել գրեթե մեկ ֆունտ հատապտուղ:

20.Ֆեյխոաի հատապտուղները բնութագրվում են բազմաթիվ բուժիչ հատկություններով: Նրանք ի վիճակի են վերականգնել նյարդային համակարգի աշխատանքը և ազատել անքնությունից: Հատապտուղներում առկա վիտամիններն ու հանքանյութերը ապահովում են լեյկոցիտների արտադրություն, որոնք պատասխանատու են մարդու իմունային համակարգի համար:Աթերոսկլերոզի դեպքում պտուղը օգնում է իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը: Բույսերի մանրաթելը բարելավում է աղիների շարժունակությունը, ինչը հանգեցնում է մաքրման: Կեղեւն ու տերևները ախտահանիչ ազդեցություն ունեն: Բժշկական ոլորտում ֆեյխոայի օգտագործման հիմնական ոլորտը, այնուամենայնիվ, համարվում է էնդոկրինոլոգիան: Ապրանքը օգտագործվում է վահանագեղձի և ենթաստամոքսային գեղձի հիվանդությունների բուժման ժամանակ: Վահանաձեւ գեղձը բուժելու համար հարկավոր է ուտել հում մրգերի մուրաբա: Այս դեպքում օրական 2-3 անգամ ուտելուց առաջ պետք է ուտել մեկ ճաշի գդալ ջեմ: Այս բուժումը պետք է իրականացվի չորս շաբաթվա ընթացքում: Պետք է հիշել, որ միայն հասուն պտուղներն ունեն բուժիչ հատկություններ:

21.Բացի այդ, գործարանը հայտ է գտել սրտաբանության մեջ: Ֆեյխոաի պտուղները կարող են բուժել հիպերտոնիան, մաքրել արյան անոթները: Անոթային պատերն ամրապնդելու համար ֆեյխոա ջեմին կարող եք ավելացնել նարինջ: Այսպիսով, մեկ կիլոգրամ հատապտուղների համար կպահանջվի երկու կիլոգրամ շաքար և մի քանի նարինջի քամած հյութ: Պատրաստ ջեմը սպառվում է մեկ գդալով առավոտյան և երեկոյան:

Leave a Reply