Uncategorized @hy

ՔՈՒՆՋՈՒԹԻ ՁԻԹԱՅՈՒՂ

Քունջութի յուղը շատ օգտակար է։ Տասնամյակներ առաջ ապացուցվել է արտադրանքի օգտակար ազդեցությունը մարդու առողջության վրա: Յուղը օգտակար հատկություններ ունի և՛ տղամարդկանց, և՛ կանանց օրգանիզմի համար, և այն օգտագործվում է և՛ որպես սննդամթերք, և՛ որպես դեղամիջոց։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ


1.Քնջութի մեջ օմեգա-3 և -6-ով ներկայացված չհագեցած ճարպաթթուների առկայության շնորհիվ մարմնի պաշտպանիչ թաղանթն ամրապնդվում է, և արյան գլյուկոզի ինդեքսը նորմալանում է:

2.Քունջութի արտադրանքը պարունակում է վիտամինների և միկրոէլեմենտների մեծ հավաքածու, որոնք ապահովում են մարդու կյանքը: Այն պարունակում է օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար անհրաժեշտ 17 միկրոտարրեր, որոնցից են ցինկը, կոբալտը, սելենը և այլն։

3.Այն մեծ ժողովրդականություն է ձեռք բերել կոսմետոլոգիայում՝ շնորհիվ իր բաղադրության մեջ առկա A և E վիտամինների, ինչպես նաև ասկորբինաթթվի: Այս նյութերը կարողանում են ամրացնել մազերի և եղունգների թիթեղների կառուցվածքը։ Բացի այդ, յուղը դրական է ազդում մաշկի վերականգնման վրա։

4.Քնջութի յուղը բավականին բարձր կալորիականություն է, արտադրանքի 100 գ-ի համար գրեթե 900 կկալ, ինչը չափահաս մարդու օրական կալորիականության գրեթե կեսն է: Յուղը 99,9% յուղ է, և միայն 0,1% ջուր:

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ


1.Քունջութի յուղի կանոնավոր օգտագործումը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում սրտանոթային համակարգի վրա։ Արյան անոթների տոնուսը վերականգնվում է, նրանց ամրությունն ու առաձգականությունը մեծանում են։ Ապրանքը օգնում է վերացնել «վատ» խոլեստերինը, նորմալացնել արյան ճնշումը:

2.Սննդակարգում յուղոտ հեղուկի չափավոր օգտագործումը հանգեցնում է արյան մեջ թրոմբոցիտների քանակի ավելացմանը, ինչը կանխարգելում է այնպիսի հիվանդությունների, ինչպիսիք են առիթմիան, իշեմիան, տախիկարդիան, անեմիան:

3.Քնջութի յուղը հանգեցնում է նյարդային համակարգի գործառույթների նորմալացմանը։ Արդյունքում նվազում է Ալցհեյմերի հիվանդության և սկլերոզի առաջացման վտանգը, շատ ավելի հեշտ է հանդուրժվում հոգեկան սթրեսը, նվազում են սթրեսային դրսևորումները, նվազում է դյուրագրգռությունն ու հոգնածությունը։

4.Յուղը օգնում է նվազեցնել ստամոքսի թթվայնությունը, բուժում է էրոզիան, խոցը և պայքարում է հելմինտների դեմ: Բացի այդ, արտադրանքը հեշտացնում է բարեկեցությունը աղիքային կոլիկի դեպքում, խոնավեցնում է լորձաթաղանթները և կանխում փորկապությունը: Ատամների և ոսկրային համակարգի պաթոլոգիաների դեպքում օգտակար է նաև քունջութի յուղը։

5.Քունջութի յուղը վերականգնում է աճառային թաղանթը, պրոֆիլակտիկ միջոց է օստեոպորոզի, հոդատապային արթրիտի, կարիեսի դեպքում։ Դիաբետով հիվանդների և գեր մարդկանց համար յուղը օգտակար է նյութափոխանակությունը բարելավելու ունակության շնորհիվ՝ միաժամանակ նորմալացնելով ինսուլինի արտադրությունը։

6.Կոմպլեքս բուժումը քնջութի յուղի օգտագործմամբ մաշկաբանական հիվանդությունների դեպքում դառնում է ավելի արդյունավետ։ Հատկապես քունջութի վերամշակման արտադրանքն օգտակար է այրվածքների, տարբեր վերքերի, սնկային վարակների դեպքում՝ պսորիազի և էկզեմայի առկայության դեպքում։

7.Քնջութի յուղը սպորտային սնուցման սովորական բաղադրիչ է, քանի որ այն օգնում է մկանների կառուցմանը: Բացի այդ, այս մթերքի օգնությամբ կարելի է ազատվել շնչուղիների լորձաթաղանթի չորությունից։ Այն օգնում է թոքաբորբի, չոր հազի և բրոնխիալ ասթմայի բուժմանը։ Նաև յուղի օգտագործումը քաղցկեղի զարգացման կանխարգելումն է։

Leave a Reply