Uncategorized @hy

ՏԱՔ ՇՈԿՈԼԱԴ

Շոկոլադե ըմպելիքը խառնուրդ է, որը պատրաստվում է տաք կաթի մեջ հալված շոկոլադի կտորներից՝ համեմունքների և շաքարավազի ավելացմամբ՝ գուրմանների ցանկությամբ: Սովորաբար, խմիչքին համը համեմելու համար դարչին և վանիլին են ավելացնում։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ


Եթե ​​խոսենք արտադրանքի 100 գ կալորիականության մասին, ապա այն կկազմի 150 կիլոկալորիա, եթե դրան այլ բաղադրիչներ չավելացվեն։ Այս քանակությունը կախված է ոչ միայն ավելացված շաքարից ու համեմունքներից, այլև շոկոլադե ըմպելիքի տեսակից։

Դիտարկենք GSH-ի էներգիայի արժեքը 100 գ-ի համար.

սպիտակուցներ – 3,56 գ
ածխաջրեր – 14,74 գ
ճարպ – 8,54 գ
Յուրահատուկ ըմպելիքը պարունակում է B, E, PP վիտամիններ, ինչպես նաև A, D և E։ Տաք խառնուրդը պարունակում է հակաօքսիդանտներ և ֆլավոնոիդներ։ Սովորական շոկոլադե սալիկի համեմատ ըմպելիքը շատ ավելի քիչ շաքար է պարունակում, քանի որ այն նոսրացված է կաթով կամ ջրով։Բացի այդ, ըմպելիքը կպարունակի օրգանիզմին անհրաժեշտ օգտակար նյութեր և տարրեր.

երկաթ
մագնեզիում
ֆոսֆոր
կալիում
նատրիում
կալցիում և այլն
Ամենամեծ քանակությունը կլինի կալիումը (868 մգ), ֆոսֆորը (331 մգ) և մագնեզիումը (282 մգ), ինչի շնորհիվ տրամադրությունը բարելավվում է, անհանգստությունը վերանում է և արդյունավետությունը բարձրանում։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ


1.Քանի որ տաք շոկոլադե ըմպելիքի բաղադրությունը ներառում է կակաոյի հատիկներ, այն ունակ է աշխուժացնել օրգանիզմը և ամրապնդել իմունային համակարգը։ Այս հատկությունները մարդկանց հայտնի էին անցյալ դարերում, ուստի այն եփում էին և հաճույքով ուտում:

2.Նրա բաղադրության մեջ ցինկի առկայության շնորհիվ օրգանիզմում ակտիվանում են գործընթացները։ Այս տարրի մասնակցությամբ ԴՆԹ-ի մոլեկուլները և ՌՆԹ-ն ճիշտ են դասավորվում, ինչպես նաև սինթեզվում է սպիտակուցը։ Ցինկն անփոխարինելի է սեռական հասունացման ժամանակ։

3.Պարբերաբար խմելով՝ կարող եք խուսափել արևայրուքից։Կազմում առկա գալլաթթուն կկանգնեցնի ներքին արյունահոսությունը, ինչն ապացուցել են ամերիկացի գիտնականները։Ֆլավոնոիդները օգնում են նոսրացնել արյունը և բարելավել դրա շրջանառությունը։

4.Շատերի սիրելի դելիկատեսն է, այն արգելակում է քաղցկեղի բջիջների ձևավորումը: Նրա օգնությամբ դուք կարող եք հաջողությամբ պայքարել վիտամինային անբավարարության դեմ։ Մի բաժակ տաք դեսերտը կօգնի հազի ժամանակ։ Ազատ արձակված էնդորֆինը կամ ինչպես հայտնի է դառնում երջանկության հորմոնը կուրախացնի և դրական հույզեր կհաղորդի մարդուն։

5.Պրոցյանիդինները կերիտասարդացնեն մաշկը և կնպաստեն վերքերի արագ ապաքինմանը: Խոլեստերինի բարձր մակարդակ ունեցող հիվանդները կարող են առանց շաքարի տաք ուտեստ ընդունել: Եթե ​​դրան ավելացնեք մի քիչ դարչին և կծու պղպեղ, ապա սա արդյունավետ միջոց կլինի մրսածության դեմ։ Գլխավորն այն է, որ տաք շոկոլադը չի վնասի առողջությանը, այլ ուժ կտա մարդուն։

Leave a Reply