Uncategorized @hy

ՏԱՆՁԻ ՉԻՐ

Տանձն ինքնին համեղ, հյութալի և արժեքավոր միրգ է։ Քչերը գիտեն, որ այն բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտի վրա, երիտասարդացնում է մաշկը, հզոր իմունոմոդուլատոր է և ունի բազմաթիվ օգուտներ մարդու համար։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ


Չորացնելով պտուղը չափավոր ջերմաստիճանում, տանձի մեջ պահպանվում են բոլոր վիտամիններն ու օգտակար հատկությունները, որոնք բավարար են ցանկացած բազմազանության համար։ Ուստի շատ մարդիկ, ովքեր նախընտրում են կանոնավոր կերպով չրեր օգտագործել, վայելում են համը և միաժամանակ ամրացնում իրենց օրգանիզմը։

կալորիա – 249
սպիտակուցներ – 2,3 գ
ճարպեր – 0,6 գ
ածխաջրեր – 62,6 գ
դիետիկ մանրաթել – 6 գ
ջուր – 24 գ
Չորացրած տանձը հարուստ է միկրոէլեմենտներով, ֆիտոնսիդներով, ֆլավոնոիդներով, շաքարներով, բջջանյութով, յոդով, օրգանական թթուներով և ֆերմենտներով։ Քիմիական բաղադրության մեջ կան բազմաթիվ վիտամիններ, այդ թվում՝ պրովիտամին A, C, խումբ B, K, P, PP: Տանձի մեծ մասը պարունակում է կալիում, կալցիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր, երկաթ, մանգան և պղինձ:

Տանձը խնձորից քաղցր է թվում, բայց իրականում այն ​​ավելի քիչ շաքար ունի: Չորացրած մրգերը ներառված են բազմաթիվ դիետաների մեջ՝ շնորհիվ իր ցածր էներգետիկ արժեքի։ Այն ունի քիչ սպիտակուց, բայց շատ ածխաջրեր:

Այնուամենայնիվ, պետք է հիշել, որ արտադրանքի 100 գ-ը պարունակում է օրական ընդունման կալորիականության 12%-ը, ուստի դա պետք է հաշվի առնեն դիաբետիկները և այն մարդիկ, ովքեր հետևում են իրենց կազմվածքին դիետա կազմելիս:

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ


1.Չորացրած տանձը գործում են որպես միզամուղ և ախտահանիչ, նորմալացնում է բազմաթիվ գործառույթներ և բուժում ենթաստամոքսային գեղձը: Չորացրած տանձը օգնում է մաքրել օրգանիզմը ծանր մետաղներից և հեռացնում է տոքսինները։

2.Կալիումի առատությունը տանձի չրին դարձնում է սրտանոթային համակարգի նորմալացման, մազանոթների և արյան կազմի ամրապնդման օգնական։

3.Օգտակար է նաև առիթմիայի և կանոնավոր գլխապտույտի դեպքում։ Գաղտնիքը երկաթի բարձր պարունակության մեջ է, որի բացակայության պատճառով ի հայտ են գալիս վերը նկարագրված խնդիրները։

4.B խմբի վիտամիններն օգնում են ամրացնել և վերականգնել մկանները, նորմալացնել նյարդային համակարգի աշխատանքը, ինչի արդյունքում բարելավվում է մարդու ընդհանուր տրամադրությունը:

5.Վիտամինն ամրացնում է իմունային համակարգը, պաշտպանում է օրգանիզմը վիրուսներից, բարենպաստորեն ազդում է որոշ հորմոնների սինթեզի վրա, ընդհանուր առմամբ հզոր հակաօքսիդանտ է, բարելավում է վահանաձև գեղձի և ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքը։ Վիտամին C-ն նաև դանդաղեցնում է ծերացումը և դետոքսիկացնում ալկոհոլիկներին:

Leave a Reply