Uncategorized @hy

ՍՊԻՏԱԿ ԼՈԲԻ

Սպիտակ լոբին ամենատարածված հատիկաընդեղեններից մեկն է։ Այս մթերքը լայնորեն կիրառվում է խոհարարության մեջ և ունի ոչ միայն յուրահատուկ համային հատկություններ, այլև բազմաթիվ օգտակար հատկություններ։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ


Սպիտակ լոբին հարուստ բաղադրություն ունի և ներառում է բազմաթիվ վիտամիններ, մակրո և միկրոէլեմենտներ: Այս ապրանքի 100 գ-ը կազմում է.

2,5 մկգ վիտամին K
0,8 մգ վիտամին B1
364,0 մկգ վիտամին B9
0.2 մգ վիտամին B2
0,4 մգ վիտամին B6
2,2 մգ վիտամին B3
0.7 մգ վիտամին B5
87,4 մգ վիտամին B4
147 մգ կալցիում
11,0 մկգ սելեն
5,5 մգ երկաթ
1,4 մգ մանգան
175,0 մգ մագնեզիում
0,8 մգ պղինձ
407,0 մգ ֆոսֆոր
3,7 մգ ցինկ
1185,0 մգ կալիում
5.0 մգ նատրիում
100 գ սպիտակ լոբին պարունակում է 22,3 գ բուսական սպիտակուց, 1,5 գ ճարպ, 60,8 գ ածխաջրեր։ Ընդ որում, սպիտակուցների, ճարպերի և ածխաջրերի քանակը կազմում է օրական նորմայի 30%, 2% և 20%:

Ինչ վերաբերում է կալորիաներին, ապա 100 գ սպիտակ լոբին պարունակում է 300 կալորիա։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ


1.Եզակի բաղադրության շնորհիվ սպիտակ լոբի ցանկացած ձևի կանոնավոր օգտագործումը կօգնի երկար տարիներ պահպանել առողջությունը։

2.Այս սննդամթերքի միջոցով մարդու օրգանիզմ ներթափանցող մակրո, միկրոտարրերը և վիտամինները օգնում են թեթևացնել աթերոսկլերոզի տհաճ ախտանիշները, կանխել սրտանոթային հիվանդությունների զարգացումը, հաղթահարել հիպերտոնիայի դրսևորումները, բարելավել կենտրոնական նյարդային համակարգի աշխատանքը:

3.Սպիտակ լոբին օգնում է հեշտացնել վերականգնողական շրջանը խոշոր վիրաբուժական միջամտություններից հետո,կանխել ստամոքս-աղիքային համակարգի հիվանդությունների զարգացումը, բարելավել նյութափոխանակության գործընթացները մարդու մարմնում,ազատվել այտուցից:

4.Այն նաև օգնում է նվազեցնել արյան շաքարի մակարդակը, բարելավել ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքը, մաքրել լյարդը և երիկամները երկար տարիների ընթացքում կուտակված տոքսիններից և տոքսիններից, թեթևացնել գաստրիտի տհաճ ախտանիշները,

5.Ինչպես նաև այս տեսակի լոբին օգնում է բարելավել մարդու իմունային համակարգի գործունեությունը, պահպանել ատամները առողջ երկար տարիներ, ամրացնել ոսկրային հյուսվածքը, կանխել անեմիայի զարգացումը, հաղթահարել համատեղ լուրջ հիվանդությունները:

Leave a Reply