Uncategorized @hy

ՍՈՃՈՒ ԿՈՆԻ ՄՈՒՐԱԲԱ

Սոճու կոնի օգուտը հենց երիտասարդ բողբոջների մեջ է, որոնք ամենահարուստ են սննդանյութերով: Դրանք ներառում են. եթերային յուղեր;
վիտամիններ C, K, P;
կարոտին
Օգտագործվում են ոչ միայն մուրաբա կամ մեղր, այլ նաև տարբեր բուժական թուրմեր և խառնուրդներ պատրաստելու համար:Մուրաբան ամենատարածվածն է քաղցրավենիք սիրողների շրջանում։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ


Մուրաբան յուրահատուկ հատկություններ ունի և հաղթահարում է մարդու բազմաթիվ հիվանդություններ ՝ շնորհիվ իր բաղադրության։

1․Վիտամին A. Դրա քանակը հավասար է օրական պահանջարկի 3.3% -ին: Այս նյութը բնական հակաօքսիդիչ է, որը նվազեցնում է ազատ ռադիկալների բացասական ազդեցությունը, ուժեղացնում է մարմնի իմունային համակարգը և կանխում է նաև մարդու տեսողությունը խաթարող աչքի հիվանդությունների զարգացումը:

2․Վիտամին C. Դրա պարունակությունը ցածր է ՝ ընդամենը 2,3%: Դա պայմանավորված է տարրի առանձնահատկությամբ, որն ընդունակ է քայքայվել բարձր ջերմաստիճանում:

3․Բ խմբի վիտամիններ պարունակվող օրական ընդունման 3% -ի չափով: Նրանք ի վիճակի են վերականգնել կենտրոնական նյարդային համակարգը, ազդել ուղեղի գործունեության վրա, պահպանել սրտանոթային առողջությունը, ինչպես նաև ամրացնել մազերը, եղունգները և բարելավել մաշկի տեսքը:

4․Վիտամին E- ն ներկայացված է 2% -ով: Այն գործում է նաև սրտանոթային համակարգի վրա, ամրացնում արյան անոթների պատերը և կանխում մարմնի ծերացման գործընթացը:

Մուրաբան պարունակում է նաև ՝

կալցիում
կալիում
մագնեզիում
ֆոսֆոր
պղինձ
ցինկ
երկաթ
յոդ
քրոմ
ալյումին
եթերային յուղեր
օրգանական թթուներ
տանիններ

Ֆիտոնսիդները կենսաբանական նյութեր են, որոնք կարող են վերացնել և կանխել վնասակար բակտերիաների և միկրոօրգանիզմների աճը:

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ


Միկրո և մակրո տարրերի հարուստ կազմը ունակ է մարդու մարմինը հագեցնել անհրաժեշտ և ամենակարևոր սննդանյութերով:

1․Շնչառական հիվանդությունների բուժում և կանխարգելում: Այս հատկությունը հիմնված է ջեմը կազմող յուղերի հատկությունների վրա: Նրանք ունեն հակաբակտերիալ և խորխաբեր ազդեցություն, ուստի նրանք թեթևացնում են հազը և օգնում հեռացնել թոքերից բորբոքումը: Բացի այդ, մուրաբան կարող է պայքարել ասթմայի և տուբերկուլյոզի նման հիվանդությունների դեմ: Այս դեպքում ամբողջ պատասխանատվությունը «ընկնում է» ֆիտոնսիդների, B և C վիտամինների վրա, որոնք նվազեցնում են բորբոքումները, մաքրում արյունը պաթոգեն բակտերիաներից և տոքսիններից:

2․Քիթ-կոկորդային և շնչառական հիվանդությունների բուժում ։Ունի կոկորդի ցավը հանող ազդեցություն։

3․Իմունային համակարգի ուժեղացում։

4․Աղիների նորմալացում: Մուրաբան դիետիկ մանրաթելերի միջոցով նրբորեն մաքրում է աղիները և պահպանում վերջիններիս առողջ միկրոֆլորան: Այսպիսով, մարմնի բոլոր նյութափոխանակության գործընթացները նորմալացվում են:

5․Ենթաստամոքսային գեղձի առողջության պահպանում , ունի խոլերետիկ ազդեցություն: Այս առումով ամբողջությամբ մարսողությունը նորմալացվում է:

6․Ավելորդ հեղուկի հեռացում, ինչը լրացուցիչ բեռ է ստեղծում մարդու մարմնի վրա, ունի միզամուղ ազդեցություն ՝ դրանով իսկ նվազեցնելով սթրեսը և նվազեցնելով ուռուցքը:

7․Սակավարյունության կանխարգելում և բուժում: Երկաթը, որը արտադրանքի մի մասն է, բարձրացնում է հեմոգլոբինը, ուստի մուրաբան կանխում է սակավարյունության առաջացումը և զարգացումը:

8․Բերանի խոռոչի, մասնավորապես կարիեսի և պարոդոնտի հիվանդությունների կանխարգելում: Սովորաբար, այս հիվանդությունները առաջանում են պաթոգեն մանրէների և ատամի էմալի թուլացման պատճառով: Սոճու կոն մուրաբան օգնում է ամրացնել ատամի էմալը, ամրացնել լնդերը և բարելավել բերանի խոռոչի ընդհանուր առողջությունը:

9․Քաղցկեղի կանխարգելում: Դա միանգամայն հնարավոր է, քանի որ մուրաբան պարունակում է հակաօքսիդիչներ, որոնք պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ ՝ դրանով իսկ կանխելով չարորակ նորագոյացությունների առաջացումը և զարգացումը:

10․Սրտանոթային համակարգի ուժեղացում և նորմալացում: Մուրաբան պարտական ​​է այս «գործառույթին» որն ուժեղացնում է արյան անոթները և կանխում է այնպիսի վտանգավոր հիվանդությունների զարգացումը, ինչպիսիք են ինսուլտն ու սրտի կաթվածը:

11․ Մուրաբան կարող է նվազեցնել և վերացնել գլխացավը կամ ատամի ցավը, ինչպես նաև թեթևացնել մկանների և հոդերի անհանգստությունը:

12․Մարմնի տոնուսի բարձրացում։

13․Բարձրացնելով մարմնի դիմադրությունը ցրտերին: Ապրանքը օգնում է մարմնին ավելի արագ հաղթահարել վիրուսները:

14․Ախորժակի բարձրացում։

15․Բարենպաստ ազդեցություն մարսողական տրակտի վրա: Շնորհիվ իր օգտակար նյութերի հարուստ ցուցակի ՝ մուրաբան ծայրաստիճան բարենպաստ ազդեցություն ունի աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքի վրա: Դա ոչ միայն կանխարգելում է, այլ նաև խոցերի բուժման միջոց կարող է լինել։

Leave a Reply