Uncategorized @hy

ՍԵՎ ՉԱՄԱՆ

Սև չամանը համեմունքների տեսակ է, որն օգտագործվում է խոհարարության, կոսմետոլոգիայի, ավանդական և այլընտրանքային բժշկության մեջ։ Կազմը պարունակում է ավելի քան 100 ակտիվ բաղադրիչներ, որոնք դրական ազդեցություն են թողնում օրգանիզմի վրա։ Բայց սև չամանի օգուտներն ու վնասները կախված են օգտագործվող արտադրանքի որակից, ինչպես նաև մարմնի անհատական ​​առանձնահատկություններից, սրտանոթային, մարսողական և նյարդային համակարգերի վիճակից:

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ


Սև չամանը օգտակար մթերք է դարձել մարդու սննդակարգում՝ շնորհիվ ամինաթթուների, հանքանյութերի և վիտամինների բարձր կոնցենտրացիայի, որոնք բարդ ազդեցություն են ունենում օրգանիզմի վրա՝ ամրացնելով այն։ Հիմնական տարրերից, որոնք գտնվում են սև չամանի քիմիական կազմի մեջ, կարող ենք նշել.

1.Վիտամին B1. Ապահովում է ածխաջրերի և էներգիայի նյութափոխանակություն օրգանիզմում, բարելավում է նյութափոխանակությունը։

2.Վիտամին B2. Այն ազդում է մաշկի վրա բջջային մակարդակում, բարելավում է տեսողության և լսողության օրգանների, լորձաթաղանթների աշխատանքը, քանի որ չեզոքացնում է հնարավոր բորբոքումները։

3.Վիտամին B6. Այն ամրացնում է իմունային համակարգը, արագացնում նյութափոխանակությունը, որը հեռացնում է տոքսինները մարսողական համակարգից և աղիքներից, բարելավում է արյան կազմը, հագեցնում է թթվածնով և օգտակար նյութերով։

4.Վիտամին C. Աջակցում է իմունիտետին, ունի հակասառը և հակաբորբոքային ազդեցություն: Նյութը մասնակցում է երկաթի կլանմանը, հետևաբար բացառվում է իմունիտետի նվազումը, ինչը կարևոր է նորմալ ինքնազգացողության համար։

5.Վիտամին E. Կարգավորում է խախտված համակարգերի աշխատանքը՝ բարելավելով նրա գործառույթները։ Ամրացնում է սրտի մկանները և հզոր հակաօքսիդանտ ազդեցության շնորհիվ մաքրում է լյարդը և երիկամները։ Ազատ ռադիկալները դուրս են բերվում օրգանիզմից, ինչը զգալիորեն բարելավում է առողջությունը։

6.Վիտամին RR. Այն դրական է ազդում մաշկի և լորձաթաղանթների վիճակի վրա, թեթևացնում է բորբոքումները և ունի ընդհանուր բուժիչ ազդեցություն։ Բարելավում է օրգանիզմում էներգիայի հավասարակշռությունը, որն առաջացնում է ֆիզիկական տոկունության զգացում։

7.Պղինձ. Քիմիական տարրը չափազանց կարևոր է շրջանառու համակարգի բնականոն աշխատանքի համար, քանի որ այն հագեցած է թթվածնով, ինչը բարելավում է բոլոր օրգանների աշխատանքը։

8.Մանգան. Նյութը մասնակցում է ֆերմենտների և ամինաթթուների սինթեզին, հետևաբար, պահպանվում է օրգանիզմի ածխաջրային հավասարակշռությունը։

9.Սելեն. Նման ֆերմենտի հիմնական առավելությունները համարվում են իմունոմոդուլացնող հատկություն, որը չափազանց կարևոր է օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար։Ճիշտ ընտրված սև չաման կարող է նպաստել ընդհանուր առողջությանը, ինչը համարվում է կարևոր բժշկական օգուտ:

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ


1.Սև չամանի օգտակար հատկությունները. մարսողական համակարգի աշխատանքը նորմալացվում է ստամոքսային ֆերմենտների ակտիվ արտազատման շնորհիվ, մրսածությունը կանխվում է, քանի որ հակամանրէային և հակաբորբոքային հատկությունները օգնում են ամրապնդել իմունային համակարգը։

2.Վերարտադրողական համակարգի խնդիրները վերացվում են, քանի որ կոնքի օրգաններում արյան շրջանառությունը նորմալացված է, ինչը հակաբորբոքային ազդեցություն ունի կանանց և տղամարդկանց սեռական օրգանների վրա։ Աղջիկների համար արտադրանքը օգտակար է նաև դաշտանային ցավը թեթևացնելու միջոցով։

3.Կանխարգելվում է ակնաբուժական հիվանդությունների ի հայտ գալը, ինչի մասին է վկայում աչքի պատրաստուկներին սև չաման էքստրակտի ավելացումը։ Կոսմետիկ խնդիրները վերացված են, քանի որ ուղղակիորեն ազդում է եղունգների մաշկի վիճակի վրա։ Հակաբակտերիալ գործողության շնորհիվ վերացնում է բերանի տհաճ հոտը:

4.Այտուցների առաջացումը կանխվում է, քանի որ օրգանիզմում ջրի հավասարակշռությունը նորմալացվում է։ Սև չամանն ունի օգտակար հատկությունների այդքան լայն շրջանակ, քանի որ այն ունի բարդ ազդեցություն իմունային համակարգի աշխատանքի վրա՝ բարձրացնելով դրա դիմադրողականությունը և արդյունավետությունը:

5.Սև չամանի կանոնավոր օգտագործումը սննդի մեջ օգնում է կանխել մազաթափությունը՝ դարձնելով այն ավելի փափուկ, փայլուն և «թարմ»:

6.Թուրմը դրական է ազդում շնչուղիների (վերացնում է բրոնխիտը և ասթման), մարսողական համակարգը (ամրացնում է ստամոքսը) և ուղեղի աշխատանքի վրա։Նման թուրմի վրա հիմնված լոգանքները օգտակար կլինեն քրտնարտադրության և ալերգիկ ցաների բուժման համար:

Leave a Reply