Չեչիլ պանիրը որպես խորտիկ հիմնականում օգտագործվում է գարեջրի սիրահարների կողմից: Թարմ արտադրանքն ունի հարուստ բուրմունք և արտահայտիչ, «սուր» համ։
ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ
Ինչպես ցանկացած այլ պանիր, Չեչիլը նույնպես շատ կալորիական է։ 100 գր. ապրանք – 320 կկալ. Այն պարունակում է սպիտակուցներ՝ 19 գրամ, ճարպեր՝ 26 գրամ, ածխաջրեր՝ 2,3 գրամ։ Չեչիլը պարունակում է նաև հանքանյութեր՝ ֆոսֆոր, կալցիում, երկաթ, սելեն, կալիում, ցինկ, պղինձ, մանգան, նատրիում։ Նաև B, A, D, E, PP, K խմբի վիտամիններ: Խոզուկների բաղադրության մեջ կան պոլիչհագեցած, հագեցած և միանհագեցած ճարպաթթուներ, խոլեստերին:
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ
1.Չնայած բարձր կալորիականությանը, սննդարար խոզուկը հեշտությամբ ներծծվում է օրգանիզմի կողմից և անհարմարություն չի առաջացնում աղիքներում։ Ի վերջո, այն պատրաստվում է կաթնամթերքից։ Բարձր կալորիականությամբ պանիրն օգտակար է նվազած քաշ ունեցող մարդկանց համար։
2.Պանիրն ամրացնում է ոսկրային և մկանային հյուսվածքը, բարենպաստ ազդեցություն ունի մազերի, եղունգների վրա, թույլ է տալիս արագ վերականգնել հիվանդությունից, վիրահատությունից:
3.Չերչիլ պանիրը բարելավում է արյան կազմը և կանխում անեմիան, հնարավորություն է տալիս վերականգնել կալցիումի հավասարակշռությունը մարմնում, բարելավում է տրամադրությունը և ինքնազգացողությունը, բարենպաստ ազդեցություն ունի նյարդային համակարգի աշխատանքի վրա:
4.Այս տեսակի պանիրը բարելավում է քունը, օգնում է ազատվել նյարդային լարվածությունից, հոգնածությունից, օգնում է արդյունավետորեն հաղթահարել սթրեսային պայմանները, բարենպաստ է ազդում իմունային համակարգի աշխատանքի վրա, սնուցող պանիրը թույլ է տալիս արագ հագեցնել քաղցը։