Uncategorized @hy

ՈԼՈՌՈՎ ԱՊՈՒՐ

Ոլոռի վրա հիմնված ապուրը վիտամիններով հագեցած է և ունի բուժական հատկություններ: Բայց այն պետք է սպառել զգուշությամբ, քանի որ հատիկաընդեղենը համարվում է ծանր սնունդ։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ


Չոր ոլոռի վրա հիմնված կերակուրն ավելի կալորիական է, քան երիտասարդներինը։ Արգանակի հետ արտադրանքի կալորիականությունը փոքր-ինչ ավելանում է՝ մոտ 70 կկալ: Էներգետիկ առումով ամենաքիչ արժեքավոր է երիտասարդ ոլոռով ապուրը՝ 30 կկալ։ Մսի յուղոտ հավելումներով ապուրը (հացահատիկ, երշիկեղեն, ապխտած միս) ավելի սննդարար է, քան մյուս տեսակները՝ մոտ 110 կկալ։

Վիտամինների ցանկ՝ PP, H, E, D, C, B: Ապուրի արժեքավոր տարրերը՝ ֆոսֆոր, նատրիում, սիլիցիում, կալիում, կալցիում, մագնեզիում, ցիրկոնիում, ցինկ, քրոմ, ֆտոր, տիտան, ստրոնցիում, սելեն, ռուբիդիում, անագ, նիկել, մոլիբդեն, պղինձ, մանգան, լիթիում, կոբալտ, յոդ, երկաթ, վանադիում, բոր, ալյումին:

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ


1. Ոլոռով ապուրը հոգ է տանում արյան շրջանառության բարելավման համար, թեթևացնում է անոթային սպազմերը, կանխում է դեպրեսիայի զարգացումը, բարելավում է քունը, նյութափոխանակության գործընթացները խթանող միջոց է, համարվում է մրսածության դեմ կանխարգելիչ միջոց:

2.Օնկոլոգիական հիվանդությունների զարգացման դեմ օժանդակ միջոցներից է, խնամում է մաշկը, նպաստում է տոքսինների հեռացմանը, բարելավում է ստամոքս-աղիքային տրակտի աշխատանքը, բարելավում է ուղեղի աշխատանքի ցուցանիշները:

3.Ոլոռով ապուրը ուժ է տալիս, թեթևացնում է սթրեսը, օգնում է հաղթահարել էնդոկրին խանգարումները, դրական է ազդում տեսողական սրության վրա, թեթևացնում է աչքերի հոգնածությունը, ուժեղացնում է պաշտպանիչ գործառույթները, այդ իսկ պատճառով այն օգտակար է համաճարակների ժամանակ:

4.Ոլոռով ապուրը օգնում է հավասարակշռել հեղուկի մակարդակը,օգնում է մարմնին վերականգնողական գործընթացներում, արագացնում է սպառված մթերքների մարսողությունը:

Leave a Reply