Uncategorized @hy

ՆՌԱՆ ՀՅՈՒԹ

Նռան հյութի օգուտները հիմնված են դրա բնական կազմի և արժեքավոր նյութերի բարձր խտության վրա: Բաղադրությունը պարունակող վիտամինները, հանքանյութերը, օգտակար միկրո և մակրոէլեմենտները ամրացնում են իմունային համակարգը, բարելավում առողջությունը:

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ 

Նռան հյութը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար վիտամիններ և հանքանյութեր: Հիմնականներից նշվում են.

E, C, K, B4 և B9 վիտամիններ:
Կալիում
Ֆոսֆոր
Նատրիում
Մագնեզիում
Կալցիում
Հետաքրքիր է, որ ըմպելիքի 100 գրամը պարունակում է վիտամին K- ի ամենօրյա ցանկալի ընդունման 9% -ը, ուստի խորհուրդ է տրվում չխնամել խմիչքը այն մարդկանց համար, ովքեր դժվարանում են այս հետքի տարրը ստանալ սննդից: 100 գրամ խմիչքում ընդամենը 54 կկալ կա, իսկ բաղադրությունը պարունակում է 0.15 գրամ սպիտակուց, 0.3 գրամ ճարպ, 13 գրամ ածխաջրեր:

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1.Նռան հյութի վիտամինային կազմը դրականորեն է ազդում մարդու մարմնի ընդհանուր վիճակի վրա, այնպես որ խմիչքը կարող եք օգտագործել ոչ միայն ծարավն ու համը հագեցնելու, այլ նաև տարբեր հիվանդություններ բուժելու և կանխելու համար: Բաղադրության մեջ վիտամին E պարունակության շնորհիվ ապահովվում է մարմնի բոլոր գործընթացների վրա բարենպաստ ազդեցություն, ուստի իմունային համակարգը ուժեղանում է: Եվ նաև վիտամինն օգտակար է մաշկի և մազերի վիճակի համար, եթե այն օգտագործվում է որպես տնային կոսմետիկայի մաս:
2.Վիտամին K- ն բարելավում է արյան բաղադրությունը `նորմալացնելով դրա մակարդումը, ինչպես նաև մասնակցում է երիկամների և լյարդի աշխատանքներին: Թույնները չեզոքացնելու ունակությունը թույլ է տալիս մաքրել մարմինը վիրուսային վարակից ՝ բարելավելով քաղցկեղի առողջությունը, քանի որ աննորմալ բջիջները ոչնչացվում և լուծվում են: Նռան հյութի կարևոր հատկությունը հեմոգլոբինի մակարդակը բարձրացնելու ունակությունն է, հետևաբար, երկաթի պակասից տառապող մարդկանց համար լավագույնն է այդ ըմպելիքը խմել թարմ քամածով, քանի որ սա բոլոր օգտակար հանածոները փրկելու միակ միջոցն է:
3.Կանանց մարմնի համար նռան հյութի օգուտները նույնպես շատ մեծ են, քանի որ վերարտադրողական համակարգի վրա ուղղակի ազդեցություն է գործում, դաշտանային ցիկլը նորմալացվում է: Վիտամին E- ն պատասխանատու է այս ազդեցության համար, այն նաև բարելավում է մաշկի կառուցվածքն ու տեսքը ՝ կանխելով չորությունն ու թեփոտումը: Ռետինոլը - ը սատարում է ձվարանների աշխատանքը, ուստի հղիության նախապատրաստման ժամանակ կարևոր է այդպիսի ըմպելիքը ներառել սննդակարգի մեջ, եթե չկան բժշկական հակացուցումներ մրգերի կամ բարձր թթվայնությամբ գաստրիտի ալերգիայի տեսքով:
4.Նռան հյութը պարունակում է ցինկ, B, E և C խմբերի վիտամիններ, ուստի տղամարդկանց առողջությունն ամրապնդվում է: Եվ նաև բարելավվում է սերմնաբջիջների կազմը և ավելանում է տեստոստերոնի քանակը, հետևաբար, եթե տղամարդը նախատեսում է հայրիկ ունենալ, այդպիսի ըմպելիքն առավել օգտակար կլինի որպես ընդհանուր տոնիկ:
5.Նռան հյութը օգտակար է հղիության համար: Սա բնական բուժիչ արտադրանք է, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ B վիտամիններ, հետևաբար, պտղի վիճակը բարելավվում է, նրա ողնուղեղն ու ուղեղն ուժեղանում են: Իսկ ֆոլաթթուն դրականորեն է ազդում նյարդային համակարգի ձևավորման վրա, քանի որ այն ուղղակիորեն ազդում է պտղի կենտրոնական խողովակի վրա: Ապագա մայրերը հաճախ տառապում են այտուցներից, ուստի նռան հյութը օգտակար կլինի ավելորդ խոնավությունը հեռացնելու ունակության շնորհիվ ՝ դրանով ամրացնելով մարմինը և պատրաստելով ծննդաբերության: Եվ նաև հորմոնալ ֆոնը նորմալացվում է. Կազմը պարունակում է օքսիտոցին, որն ուժեղացնում է կոնքի մկանները `հեշտացնելու աշխատանքի գործընթացը:
6.Լակտացիայի ընթացքում արտադրանքը չի արգելվում, բայց այն պետք է օգտագործվի հատուկ խնամքով, քանի որ երեխայի մոտ ալերգիկ ռեակցիա զարգացնելու մեծ հավանականություն կա: Եվ նաև նռան ըմպելիքն ուժեղացնում է մարսողության ընթացքը, ուստի, եթե կինը տառապում է փորկապությամբ, կարևոր է գնահատել բոլոր կողմերն ու թերությունները նախքան այդպիսի ըմպելիք սննդակարգ մտցնելը:
7.Խորհուրդ է տրվում մեկ տարուց երեխաներին տալ նռան սերմերի բնական հյութ, բայց պտուղն ինքնին թույլատրվում է միայն յոթ տարեկան դառնալուն պես: Բայց դրանք ընդհանուր առաջարկներ են, ուստի կարևոր է ուշադիր դիտարկել երեխայի մարմնի արձագանքը: Լավագույնն այն է, որ սկսեք երեխային տալ մեկ թեյի գդալ նման հյութ, որպեսզի մարմինը աստիճանաբար ընտելանա նոր արտադրանքին: Բայց սկզբում պետք է այն ապահով խաղալ ՝ խմիչքը ջրի հետ խառնելով 1: 1 հարաբերությամբ ՝ երեխայի մարմնի համար հարմարավետ կոմպոզիցիա ստանալու համար: Եթե ​​ալերգիկ ռեակցիա չի նկատվում, ապա այս դեպքում կարող եք օրական աստիճանաբար հասցնել 200 մլ-ի, բայց կարող եք խմել հյութը ոչ ավելի, քան շաբաթը երկու անգամ:
8.Եթե ​​կինը անընդհատ դիմում է դիետաների օգտագործմանը նիհարելու համար, ապա եթե սննդամթերք ընդունելու կանոնները չպահպանվեն, կարող եք բախվել մարմնի բացասական արձագանքի, քանի որ օգտակար հանքանյութերը, միկրո և մակրոէլեմենտները լվանում են: Եվ այդ պատճառով կարևոր է ընտրել այնպիսի սնունդ, որը կարող է մարմինը լցնել օգտակար նյութերով ՝ վատ ինքնազգացողությունից խուսափելու համար: Կարևոր հատկությունն այն է, որ նռան հյութը օգնում է նորմալացնել երկաթի մակարդակը մարմնում, ուստի կանխարգելվում է սակավարյունությունը, որը համարվում է նիհարող աղջիկների հիմնական խնդիրը:
9.Բժշկության մեջ նռան հյութը դրականորեն հաստատվել է նաև այն բանի շնորհիվ, որ այն պարունակում է բազմաթիվ օգտակար հետքի տարրեր և վիտամիններ, որոնք բարենպաստ ազդեցություն ունեն մարմնի ընդհանուր վիճակի վրա, ինչը լավ նորություն է: Բայց կարևոր է հաշվի առնել, որ յուրաքանչյուր հիվանդություն ունի իր ընթացքի իր առանձնահատկությունները, ուստի դրանց դիտարկման համար անհրաժեշտ է հատուկ խնամք:
10.Շաքարային դիաբետով նռան հյութը չափազանց օգտակար կլինի, քանի որ այդպես հնարավոր է իջեցնել շաքարի մակարդակը ՝ նորմալացնելով մարմնի ընդհանուր վիճակը: Բայց նախ անհրաժեշտ է խորհրդակցել մասնագետների հետ, որպեսզի հակառակ արձագանքի չհանդիպես:
11.Գաստրիտով, ինչպես պանկրեատիտով, խորհուրդ չի տրվում հյութ օգտագործել բորբոքման շրջանում, բայց թողության դեպքում խմիչքն օգտակար կլինի ստամոքս-աղիքային համակարգի աշխատանքը նորմալացնելու համար:
12.Նռան հյութը ձգտում է ուժեղացնել փորկապությունը, հետեւաբար, եթե մարդը տառապում է փորկապությամբ, խմիչքը խմելը խորհուրդ չի տրվում, քանի որ դա կարող է բորբոքում առաջացնել:

Leave a Reply