Uncategorized @hy

ՆՌԱՆ ՀՅՈՒԹ

Նռան հյութի օգտակարությունն արդարացված է նրա բնական բաղադրությամբ և արժեքավոր նյութերի բարձր խտությամբ։ Կազմում պարունակվող վիտամինները, հանքանյութերը, օգտակար միկրո և մակրո տարրերը ամրացնում են իմունային համակարգը, բարելավում առողջությունը։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ


Նռան հյութը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար վիտամիններ և հանքանյութեր։ Հիմնականներից են.

E, C, K, B4 և B9 վիտամիններ:
Կալիում.
Ֆոսֆոր.
Նատրիում.
Մագնեզիում.
Կալցիում.
Հետաքրքիր է, որ ըմպելիքի 100 գրամը պարունակում է վիտամին K-ի օրական ցանկալի չափաբաժնի 9%-ը, ուստի խորհուրդ է տրվում չանտեսել ըմպելիքը այն մարդկանց, ովքեր դժվարությամբ են ստանում այդ հետագծային տարրը սննդից:

100 գրամ ըմպելիքի մեջ կա ընդամենը 54 կկալ, իսկ բաղադրությունը պարունակում է 0,15 գրամ սպիտակուց, 0,3 գրամ ճարպ, 13 գրամ ածխաջրեր։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ


1.Նռան հյութի վիտամինային բաղադրությունը դրականորեն է ազդում մարդու օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա, ուստի ըմպելիքը կարող եք օգտագործել ոչ միայն ծարավը հագեցնելու և համտեսելու, այլև տարբեր հիվանդությունների բուժման և կանխարգելման համար:

2.Վիտամին E-ի պարունակության շնորհիվ ապահովվում է բարենպաստ ազդեցություն օրգանիզմի բոլոր գործընթացների վրա, հետևաբար ամրապնդվում է իմունային համակարգը։ Եվ նաև վիտամինն օգտակար է մաշկի և մազերի վիճակի համար, եթե օգտագործվում է որպես տնական կոսմետիկայի մաս։

3.Վիտամին K-ն բարելավում է արյան կազմը, նորմալացնում նրա մակարդումը, ինչպես նաև մասնակցում է երիկամների և լյարդի աշխատանքին։ Թույները չեզոքացնելու ունակությունը թույլ է տալիս մաքրել օրգանիզմը վիրուսային վարակից՝ բարելավելով առողջությունը ուռուցքաբանական հիվանդությունների դեպքում, քանի որ պաթոլոգիական բջիջները սպանվում և լուծարվում են։

4.Նռան հյութի կարևոր հատկությունը հեմոգլոբինի մակարդակը բարձրացնելու ունակությունն է, ուստի երկաթի դեֆիցիտի սակավարյունությամբ տառապող մարդկանց համար ավելի լավ է այս ըմպելիքը խմել թարմ քամած, քանի որ միայն այս կերպ են պահպանվում բոլոր օգտակար հանքանյութերը:

Leave a Reply