Uncategorized @hy

Մանդարինի կեղև

Մանդարինի կեղևում ահռելի ուժ կա:

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ


Մանդարինի կեղևը պարունակում է եթերայուղ, ֆիտոնսիդներ, կարոտինոիդներ, վիտամիններ, հակաօքսիդիչներ և այլ արժեքավոր նյութեր:

ՕԳՏԱԳՈՐԾՄԱՆ ԵՂԱՆԱԿԸ


  1. Գազերի գազավորմամբ, դիսբիոզով:
    Մանդարինի չոր կեղևը մանրացրեք սուրճի սրճաղացի մեջ և ավելացրեք կաթնաշոռի, շիլայի և այլ ուտեստների մեջ ՝ 1 թեյի գդալ:
  2. Բրոնխիտով:
    2 թեյի գդալ ծեծված չոր կեղեւի գդալները լցնում են 1,5 բաժակ եռացրած ջրում , 5 րոպե պահում են թույլ կրակի վրա, մեկ ժամ թողնում են կափարիչի տակ, քամում: Վերցրեք 0.5 բաժակ տաքացված ինֆուզիոն օրական 2-3 անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ:
  3. Չոր հազով `խորխի ավելի լավ արտանետման համար:
    2 թեյի գդալ և 1 բաժակ օղի լցնել մանրացված կեղեւի գդալների մեջ, մեկ շաբաթ թողնել մութ տեղում, քամել: Թուրմից 20 կաթիլ վերցրեք մի բաժակ ջրի մեջ օրական 3 անգամ ուտելուց առաջ:
  4. Մրսածության, գրիպի, հազի դեմ, ներշնչեք:
    Նեղ բացվածքով նավի մեջ լցնել մի բուռ մանր թակած մանդարինի կեղեւ եռացող ջրով, շնչել գոլորշու մեջ 10-12 րոպե: Պրոցեդուրայից հետո մեկ ժամ մի մտնեք ցրտի մեջ:
  5. Ոտքերի եղունգների սնկային վարակով:
    Մանդարինի կեղևները քսել եղունգներին օրական 2 անգամ:
  6. Հոգնածության, հաճախակի նյարդային լարվածության, սթրեսի հետ:
    Տեղադրել մանր թակած մանդարինի կեղևը մոտ 10×7 սմ չափսի բամբակյա տոպրակի մեջ, անհրաժեշտության դեպքում պահել այն պլաստիկ տոպրակի մեջ, հանել տոպրակից, դնել ձեր առջև և ներծծել բույրը 15 րոպե:
  7. Անքնությամբ, նյարդային լարվածությամբ, արյան բարձր ճնշմամբ, սրտխփոցով:
    1 բաժակ թարմ թակած կեղևը լցնել 3 լիտր եռացող ջրով, կրկին եռացնել, մեկ ժամ թողնել կափարիչի տակ, քամել և քամել հումքը: Լրացրեք ինֆուզիոն լոգարանում:

Leave a Reply