Մեղրն ունի բազմաթիվ տեսակներ, որոնցից յուրաքանչյուրն ունի յուրահատուկ բուժիչ հատկություններ: Այն նաև օգտագործվում է խոհարարության և կոսմետոլոգիայի մեջ՝ ինչպես պրոֆեսիոնալ, այնպես էլ կենցաղային։ Բժիշկներն ու կոսմետոլոգները չեն անտեսում այս մթերքը, քանի որ այն վիտամինների և հանքանյութերի պահեստ է, որոնք մեծ քանակությամբ խտացված են դրանում։
ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ
Արտադրանքի սննդային արժեքը 100 գրամի դիմաց 310 կկալ է։ Ցուցանիշը բարձր է սախարոզայի և ֆրուկտոզայի մեծ քանակության պատճառով։ Բայց հաշվի առնելով այն փաստը, որ մեղրն օգնում է վերացնել տոքսինները և քայքայել ճարպերը, այս դեպքում կալորիականությունը շատ կամայական արժեք է:
Մեղրի բոլոր օգտակար հատկությունները պահպանվում են միայն տաք վիճակում։ 40-50 աստիճան տաքանալուց հետո հանքանյութերը լուծվում են, և այն դառնում է անպետք, ածխաջրերով հարուստ շաքար։
Հնդկացորենի մեղրը նույնպես հարուստ է սպիտակուցներով: Հարմար է նրանց համար, ովքեր տառապում են մկանային համակարգի խնդիրներից։
Մեղրի բաղադրությունը օգտակար հանքանյութերի փունջ է, ինչպիսիք են՝ երկաթ, բոր, ցինկ, կալցիում, կալիում, ֆտոր, գլյուկոզա, պղինձ և B խմբի վիտամիններ, բիոտին, նիասին, կարոտին:
Օգտակար հատկությունների ամբողջ համադրությունը հնդկացորենի մեղրը դարձնում է առաջին կարգը մյուս բոլոր տեսակների մեջ։
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ
1.Հնդկացորենի մեղրը օգնում է վերականգնել օրգանիզմի ընդհանուր գործունեությունը և ակտիվացնում է նյութափոխանակության գործընթացը, ամրապնդում է իմունային համակարգը։
2.Բժիշկները խորհուրդ են տալիս այն մի շարք պաթոլոգիաների դեպքում, ինչպիսիք են բրոնխիտը, SARS-ը, աղիքային ֆլորայի անհավասարակշռությունը, միզաքարային հիվանդությունը, լեղապարկի հետ կապված խնդիրները:
3.Հնդկացորենի նեկտարը նորմալացնում է թթվայնությունը, ցուցված է ստամոքսի խոցերի և խրոնիկ հիվանդությունների բուժման և կանխարգելման համար։ Դրա օգտակար ազդեցությունը մաշկի, մազերի, տրամադրության և քնի վրա ապացուցված է դարեր շարունակ:
4.Բարձր սննդային արժեքի շնորհիվ այն հագեցնում է ուղեղը գլյուկոզայով, ինչը հիանալի է այն մարդկանց համար, ում աշխատանքը կապված է մշտական մտավոր գործունեության հետ։
5.Ձեր ամենօրյա սննդակարգում մեղր ավելացնելով՝ կարող եք ազատվել մաշկային խնդիրներից։ Պզուկներն ու ցաները կվերանան։ Մաշկը կխոնավանա, ձեռք կբերի հավասար գույն և փայլ։ Մազերի թափվելը կդադարի, նրանք ավելի հնազանդ կդառնան ու կդադարեն պառակտվել։
6.Օրական մեկ ճաշի գդալը դատարկ ստամոքսին կարող է լուծել երկու խնդիր. Այս սովորությունը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում հիշողության վրա։ Հնդկացորենի մեղրի մեջ պարունակվող կալցիումը ազդում է ուղեղի աշխատանքի վրա։ Նաև այս կերպ կարող եք բուժել ստամոքսը. հակաբակտերիալ նյութերը նպաստում են լորձաթաղանթի արագ ապաքինմանը: