Uncategorized @hy

ԿՈԿՈՍ

Կոկոսի  ձյունաճերմակ պալպն ու թափանցիկ կաթն ի վիճակի են լիովին բավարարել մարդու մարմնի սննդանյութերի, այդ թվում ՝ վիտամինների կարիքները: Բայց բացի առողջ բաղադրիչներից ՝ կոկոսը հաճելի համ ունի:
Կոկոսի արտաքին թաղանթը, ծածկված կոշտ մազանման մանրաթելերով (ածուխ), կոչվում է էկզոկարպ: Ներքին մասը (էնդոկարպ) բաղկացած է կոշտ թաղանթից և սերմից:
Կոկոսի մրգի մարմինը շլացուցիչ սպիտակ երանգ ունի: Այս բավականին խիտ նյութն ունի հիանալի համային հատկություններ: Ընկույզի հյութը կամ էնդոսպերմն ունեն քաղցր համ: Մրգերի հասունացման սկզբնական փուլերում էնդոսպերմը բյուրեղապակյա է և հեղուկ, ինչպես ջուրը: Բայց հասունանալուն պես հեղուկը դառնում է ամպամած և խիտ, հիշեցնելով յուղոտ էմուլսիա: Սա կոկոսի կաթն է, որը բարձր է գնահատվում կոսմետոլոգիայում, բժշկության մեջ և այլ ոլորտներում:

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄ 

1.Լաուրաթթուն, որը հսկայական քանակությամբ կա, ուժեղացնում է մարմնի պաշտպանությունը:

2.Լիպիդները օգնում են բարելավել նյութափոխանակության գործընթացը, ինչը օգնում է արդյունավետորեն պայքարել ավելորդ քաշի դեմ:

3.Ֆոլաթթուն կարգավորում է շրջանառության համակարգը:

4.Կալիումը մագնեզիումով անհրաժեշտ է սրտի բնականոն գործունեության համար:

5.Նիկոտինային և պանտոտենաթթուները ակտիվորեն մասնակցում են նյութափոխանակության գործընթացներին:

6.Յոդն ապահովում է էնդոկրին համակարգի սահուն աշխատանքը:

7.Սելենն ունի հակաօքսիդիչ հատկություններ, այն մաքրում է մարմինը ազատ ռադիկալներից:

8.Մանրաթելը խթանում է մարսողությունը: Հիմնական բաղադրիչները խանգարում են ծերացման գործընթացին, բարելավում մաշկի և մազերի վիճակը:

9.Վիտամինները սնուցում են հյուսվածքները, ինչպես նաև ակտիվորեն մասնակցում են շատ էական տարրերի սինթեզմանը:

Այս ամբողջ սննդային համալիրը, կոկոսի ծառի պտուղների ռացիոնալ օգտագործմամբ, կարող է էապես բարելավել ընդհանուր առողջությունը և բարձրացնել մարմնի դիմադրությունը տարբեր բացասական գործոնների ազդեցության նկատմամբ:
Միայն կոկոսի ջուրն ունի 16 կկալ / 100 գ նվազագույն կալորիականություն: Բազմաթիվ ուսումնասիրությունների արդյունքում գիտնականները պարզել են, որ չհասած կոկոսի հյութը մարդու արյան նման բաղադրություն ունի: Դա իսկապես սննդարար հեղուկ է, որը պարունակում է արժեքավոր ֆերմենտներ: Հետեւաբար, պրոֆեսիոնալ մարզիկները նախընտրում են կոկոսի բնական ջուր խմել հանրաճանաչ արհեստական ​​հավելումների փոխարեն: Ճիշտ է, կոկոսի ջուրը շատ արագ կորցնում է իր օգտակար հատկությունները: Հետեւաբար, այն պետք է խմել ընկույզը բացելուց անմիջապես հետո:

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ 

Կոկոսի նման հարուստ կազմը կենսական էներգիայի անփոխարինելի աղբյուր է: Բայց բացի էներգետիկ ռեսուրսների երաշխավորված պաշարներից, եզակի պտուղն ունի օգտակար հատկությունների տպավորիչ ցուցակ: Ավելին, ապրանքի բոլոր մասերը, առանց բացառության, ցուցադրում են այդ որակները: Օրինակ, պալպում սպիտակուցի բարձր տոկոսը օգնում է մարզիկներին մկանային զանգված ստանալ, իսկ աֆրոդիզիակների առկայությունը մեծացնում է սեռական մղումը երկու սեռերի մոտ:
1.Համեմատության համար դժվար է գտնել բնական արտադրանք, որը կանանց մարմնի վրա կունենա նույն հզոր ազդեցությունը, ինչ կոկոսը: Եթե ​​դիետայում դրա առկայությունը մշտական ​​է, վերարտադրողական տարիքի կինը խնդիրներ չի ունենա դաշտանային ցիկլի հետ: Բժիշկներից շատերը նույնիսկ խորհուրդ են տալիս այն զույգերին, ովքեր մտադիր են հղիանալ, ուտել կոկոսի խառնուրդ կամ խմել սննդարար կաթ:
2.Հասուն տարիքի կանանց համար կոկոսը կօգնի հավասարեցնել դաշտանադադարում առաջացող խնդիրները: Մենք չպետք է մոռանանք այս զարմանալի ապրանքի յուրահատուկ հակատարիքային հատկությունների մասին: Եթե ​​այն ավելացնեք տնային կոսմետիկայի մեջ, կարող եք զգալիորեն բարելավել ձեր մազերի, եղունգների վիճակը և վերականգնել ամրությունն ու դեմքի թարմ տեսքը: Նշված հնարավորություններից բացի, կոկոսի բաղադրության բաղադրիչները խթանում են վերքերի բուժումը, բարձրացնում մարմնի դիմադրությունը վարակների և նույնիսկ քաղցկեղի նկատմամբ:
3.Կոկոսի մրգի բաղադրիչները կարող են օգտագործվել տղամարդկանց ուրոլոգիական հիվանդությունների, շագանակագեղձի և վերարտադրողական խանգարումների տնային բուժման համար:
4.Ապագա մայրերը նույնպես պետք է իրենց սննդակարգը լրացնեն կոկոսի նման առողջարար արտադրանքով: Իհարկե, դա հնարավոր է միայն այն դեպքում, եթե կինը չունի ալերգիկ նախասիրություն էկզոտիկ մրգի նկատմամբ: Առաջարկվող դոզան ամեն օր 1 բաժակ է: Եթե ​​ֆինանսական հնարավորությունները թույլ են տալիս սննդի նման ավելցուկը, արևադարձային սննդակարգը կամրապնդի մոր և ապագա երեխայի առողջությունը: Պետք է նշված լինեն նաև հետևյալ հատկությունները.Կոկոսի ջուրը օգտակար է տոքսիկոզի համար: Պտղի քաղցր պալպը թեթեւացնում է այրոցն ու փսխման ցանկությունը: Փորկապությունը հիմնական խնդիրն է, որի հետ բախվում են ապագա մայրերը: Հղի կնոջ սննդակարգում արտերկրյա պտղի առկայության շնորհիվ հնարավոր է լուծել այդ խնդիրները և բարելավել փորկապությունը:
5.Կերակրող մայրերի, ինչպես նաև հղի կանանց համար օգտակար է կոկոսի կաթը խմել փոքր մասերում: Այս սննդարար հեղուկը պարունակում է լաուրաթթու, որն ուժեղացնում է լակտացիան: Հանքային տարրերի և վիտամինների հետ համատեղ ՝ այս բաղադրիչը.բարելավում է  նյութափոխանակությունը; ուժեղացնում է իմունային ուժերը; կբարձրացնի ֆիզիկական ակտիվությունը; օգնել նորմալացնել քունը; կխթանի մտավոր գործունեությունը:
6.Բոլոր տարիքի երեխաները սիրում են կոկոսի համով քաղցրավենիք: Բայց ծնողները պարտավոր են իմանալ, որ հրուշակեղենի նման հրճվանքները թույլատրելի են միայն այն բանից հետո, երբ երեխան կդառնա 2 տարեկան: Ի վերջո, երեխայի մարմինը չափազանց զգայուն է բոլոր անծանոթ ապրանքների, և հատկապես արտերկրում նվերների նկատմամբ:
7.Երեխային կօգնի ոսկրային կմախքի ճիշտ ձեւավորման մեջ; երեխայի մտավոր զարգացման մեջ; ատամները առողջ կպահի; կանխել սակավարյունության զարգացումը; ուժեղացնել երեխաների իմունիտետը:
8.Այս հստակ դրական հատկություններից բացի, տեղական կիրառման դեպքում կոկոսի յուղը կպաշտպանի ձեր երեխայի զգայուն մաշկը ուլտրամանուշակագույն ճառագայթների վնասակար ազդեցությունից: Յուղը իդեալական է բարուրի ցանով զբաղվելու համար: Մի խոսքով, կոկոսը, նույնիսկ նվազագույն քանակությամբ, կարող է դառնալ այլընտրանք դեղատների վիտամինային բարդույթներին:
9.Ակտիվորեն այում է  ճարպի պաշարները; արագացնում է նյութափոխանակությունը; նորմալացնել մարսողական գործընթացները; նվազեցնել սովը:
10.Էկզոտիկայի բարձր կալորիականությունը նպաստում է արագ հագեցմանը, բայց մանրաթելի առկայությունը կանխում է ավելորդ քաշի ավելացումը: Սա նշանակում է, որ մարմնին մտնող բուսական ճարպերը չեն պահվում որպես ճարպային պաշարներ, բայց վերածվում են էներգիայի:
11.Էնդոկրինոլոգները հաճախ խորհուրդ են տալիս վահանաձեւ գեղձի պաթոլոգիաներով, սրտանոթային հիվանդությամբ և արյունաստեղծ խանգարումներով հիվանդներին: Ապրանքի հակավիրուսային հատկությունները օգտագործվում են մրսածության և կոկորդի կոկորդի դեմ: 
12.Թվում է, թե կոկոսի բարձր գլիկեմիկ ինդեքսը լիովին բացառում է շաքարախտի դեպքում դրա օգտագործման հավանականությունը: Բայց երկրորդ տիպի շաքարախտով փոքր դեղաչափերի դեպքում հնարավոր է ժամանակ առ ժամանակ ընտրացանկում ներառել այդպիսի արժեքավոր արտադրանք: Այնուամենայնիվ, անհրաժեշտ է վերահսկել շաքարի մակարդակը: Առաջին տիպի շաքարախտով հիվանդների համար ավելի լավ է խորհրդակցել բժշկի հետ `այն սննդակարգում ներառելու նպատակահարմարության վերաբերյալ:
13.Կոկոսի կաթը կարող է հիանալի այլընտրանք լինել կովից ստացված արտադրանքի համար, եթե գաստրիտով հիվանդը չի կարող հանդուրժել կաթնամթերքը ցանկացած ձևով: Քանի որ կոկոսը պարունակում է մեծ քանակությամբ դիետիկ մանրաթել, այդպիսի սննդային հավելումը կօգնի նորմալացնել մարսողությունը և վերականգնել աղիքային միկրոֆլորան: Պեպտիկ խոցային հիվանդությամբ թույլատրվում է նաև էկզոտիկ մրգի օգտագործումը, բայց փոքր քանակությամբ:
14.Գերազանց բնական լուծողական է: Պալպի կոպիտ մանրաթելերը բարերար ազդեցություն կունենան աղիքային համակարգի աշխատանքի վրա, կբարձրացնեն դրա պերիստալտիկան և կօգնեն վերացնել փորկապությունը: Օգնում է կոկոսին ավելորդ գազերով և փքվածությամբ:
15.Բնական հակասեպտիկ է; արդյունավետորեն պայքարում է կնճիռների և տարիքի հետ կապված այլ փոփոխությունների դեմ; օգնում է հեռացնել եգիպտացորենի ոտքերը; լավ բուժում է այրվածքները; փափկացնում է մաշկը արևի լոգանք ընդունելուց հետո; վերականգնում է առաձգականությունն ու ամրությունը; կանխում է պիգմենտացիայի տեսքը դեմքին; օգնում է պսորիազի, դերմատիտի, էկզեմայի բուժմանը:
16.Եթե ​​ձեր մազերը պարբերաբար սնվում են կոկոսի յուղով, դրանք կդադարեն կորցնել սպիտակուցները: Դա բացատրվում է այն փաստով, որ յուղի հիմքը պարուրում է յուրաքանչյուր անհատական ​​մազ, դրանով իսկ պաշտպանելով այն բոլոր տեսակի վնասներից, ներառյալ ներկերի, մազերի և արդուկների օգտագործման հետևանքները:

Leave a Reply