Կիսելը հայտնվել է Կիևան Ռուսիայի ժամանակներում, այսինքն՝ ստեղծվել է ավելի քան հազար տարի առաջ։ Երեխաները շատ են սիրում այս նրբագեղությունը և հաճույքով օգտագործում այն։ Կիսելն ունի հարուստ քիմիական բաղադրություն։
ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ
1.Ըմպելիքը պարունակում է կալիում, որն անհրաժեշտ է օրգանիզմին մկանային հյուսվածքի բնականոն աշխատանքի համար։ Բացի այդ, այս նյութը թույլ է տալիս կարգավորել թթու-բազային հավասարակշռությունը։
2.Թիամինը վերականգնում է կենտրոնական նյարդային համակարգի աշխատանքը։ B խմբի այս վիտամինն ապահովում է ուղեղի բնականոն գործունեությունը։
3.Ռիբոֆլավինը ակտիվորեն մասնակցում է ամբողջ օրգանիզմի նյութափոխանակության գործընթացներին։ Սա թույլ է տալիս բարելավել անձեռնմխելիության դիմադրությունը տարբեր վիրուսների նկատմամբ և բարելավել ներքին օրգանների գործառույթները:
4.Պանտոտենաթթուն օգնում է վերականգնել լորձաթաղանթները: Նյութը ապահովում է հորմոնների, ինչպես նաև ճարպաթթուների սինթեզ, որոնք անհրաժեշտ են մարդու առողջության համար։
5.Նիացինը կամ վիտամին PP-ն նորմալացնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, նվազեցնում թունավոր տարրերի պարունակությունը։ Սա թույլ է տալիս բարելավել ուղեղի գործունեությունը և բարձրացնել արյան մակարդումը:
6.Լեցիտինը լյարդի բջիջների ամենակարևոր բաղադրիչն է: Բացի այդ, այս նյութը մասնակցում է օրգանիզմում խոլեստերինի օպտիմալ քանակի ապահովմանը։
7.Լիզինը համարվում է էական ամինաթթու, որը նպաստում է տարբեր ֆերմենտների և հորմոնների արտադրությանը: Բացի այդ, այս բաղադրիչը օգնում է վերականգնել վնասված հյուսվածքը:
8.Խոլինը ազդում է արյան մեջ ինսուլինի մակարդակի վրա՝ կարգավորելով դրա մակարդակը, անփոխարինելի է ուղեղի գործունեության համար։
9.Մեթիոնինը պատասխանատու է լյարդի բնականոն աշխատանքի համար, վերականգնում է խոլեստերինի արտադրությունը։
10.Անկախ դոնդողի տեսակից, այն չի պարունակում ոչ մի սպիտակուց կամ ածխաջրեր։ Արտադրանքի կալորիականությունը կախված է դրա արտադրության համար օգտագործվող շաքարից և բնական օսլայից: Ինչպես գիտեք, դրանք համարվում են ածխաջրերի հիմնական աղբյուրները։
Ցածր կալորիականությամբ ըմպելիքները համարվում են մրգերի և հատապտուղների ավելացումով: Այս դեպքում կալորիականությունը կկազմի մոտավորապես 50-60 կկալ։ Նման արժեքները հաշվի են առնվում արտադրանքի 100 գ-ի համար, դրանք կախված կլինեն միայն ավելացված բաղադրիչներից:
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ
1.Արտադրանքը թույլ է տալիս ազատվել աղեստամոքսային տրակտի պաթոլոգիաների անհանգստությունից, կարգավորում է աղիքային միկրոֆլորան և բարձրացնում տոնուսը: Նաև խմիչքը թույլ է տալիս հաստատել նյութափոխանակություն, կայունացնել թթու-բազային հավասարակշռությունը։ Կիսելը կանխում է այրոցի առաջացումը, նորմալացնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը և կանխում բորբոքման օջախների զարգացումը։
2.Բացի այդ, այս աղանդերը ապահովում է օրգանիզմից բոլոր տոքսինների և թունավոր նյութերի հեռացումը։ Ժելատինային հեղուկն օգտագործվում է պրոֆիլակտիկ նպատակներով՝ մրսածության զարգացումը կանխելու համար։ Եթե ունեք հազ կամ ունեք բրոնխիտ, կարող եք նաև օգտագործել այս միջոցը։ Հայտնի է, որ կիսելն ունի միզամուղ և խոլերետիկ ազդեցություն:
3.Եթե առկա են լյարդի կամ մարսողական համակարգի ֆունկցիաների խախտումներ, տասներկումատնյա աղիքի խոց, գաստրիտ և նույնիսկ թութք, ապա կտավատի սերմերից պատրաստված կիսելը կարող է օգտագործվել որպես սնունդ։
4.Բաղադրության շնորհիվ կիսելը կարողանում է արագ ազատել քաղցից՝ հագեցնելով օրգանիզմը։ Այս ըմպելիքի այս հատկությունը շատ է գնահատվում քաշը նվազեցնելու համար նախատեսված դիետաներում։
5.Կիսելը օգնում է հաղթահարել ծանր թունավորման հետևանքները, հեռացնել ծանր մետաղների աղերը: Այս դեպքում խորհուրդ է տրվում պատրաստել բրնձով կիսել։ Նման դոնդողը կգործի որպես ներծծող նյութ մարսողական համակարգում։
6.Կիսելը ապահովում է լյարդի բջիջների մաքրում, ունի խոլերետիկ ազդեցություն:Դեսերտը օգնում է կայունացնել հորմոնալ ֆոնը, բարձրացնել ֆիզիկական տոկունությունը և ակտիվացնել մտքի գործընթացները։