Uncategorized @hy

ԵՓԱԾ ԽՆՁՈՐ

Ճիշտ եփած, թխած խնձորները զարմանալի աղանդերներ են, որոնք համեղ են, ինչպես նաև առողջարար և ցածր կալորիականությամն: Մանկության տարիներին շատերը հրաժարվել են այս անուշահոտ ուտեստից, բայց մեծահասակների մեծ մասը չի հրաժարվում թխած խնձոր ուտելուց: Այս աղանդերը հեշտ է պատրաստել, այնպես որ նույնիսկ անփորձ տանտիրուհին կարող է դա անել:

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ


Թխած խնձորը պարունակում է փոքր քանակությամբ կալորիա՝ ընդամենը 45-70 կկալ 100 գ-ում:Իհարկե, վերջնական ցուցանիշը կախված կլինի ճաշատեսակի պատրաստման բաղադրատոմսից: Մեղրի, շաքարավազի, կաթնաշոռի կամ այլ բաղադրիչների ավելացումը, համապատասխանաբար, մեծացնում է թխած խնձորի էներգետիկ արժեքը՝ այն կարող է հասնել 100 կկալ-ի 100 գ-ի համար։

Թխած մրգերի բաղադրությունը պարունակում է B խմբի վիտամիններ, ինչպես նաև A, C (բոլորիս հայտնի ասկորբինաթթու), PP, K, E: Ճաշատեսակը զրկված չէ սննդային մանրաթելից, ինչը կարևոր դեր է խաղում մարսողության գործընթացները կարգավորելու գործում և նպաստելով ածխաջրերի դանդաղ կլանմանը:

Թխած խնձորները պարունակում են միկրոէլեմենտներ՝ կալիում, երկաթ, կալցիում, ֆոսֆոր, նատրիում, մանգան, բոր և մի քանի այլ նյութեր, ինչպես նաև թթուներ և պեկտիններ: Եթե ​​սերմերի հետ միասին օգտագործեք պտուղները, ապա կարող եք օրգանիզմի համար այնպիսի կարևոր տարր ստանալ, ինչպիսին յոդն է։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ


1.Օրգանիզմի վրա ունեցած դրական ազդեցության շնորհիվ թխած խնձորը կարելի է համարել իսկապես առողջարար աղանդեր։ Կազմում ներառված պեկտինը լավացնում է մարսողությունը, հեռացնում է տոքսինները և դրականորեն է ազդում մազերի և եղունգների վիճակի վրա։

2.Կալիումն ու ֆոլաթթուն կարգավորում են սրտանոթային համակարգի աշխատանքը, երկաթը բարձրացնում է արյան մեջ հեմոգլոբինի մակարդակը։ Թխած խնձորի կանոնավոր օգտագործումը կարող է նվազեցնել սրտի կաթվածի, ինսուլտի, աթերոսկլերոզի, շաքարախտի և որոշ այլ հիվանդությունների ռիսկը։

3.Իմունիտետը բարձրացնելու, ինչպես նաև օրգանիզմի վիտամինային պաշարները համալրելու համար պետք է ներառել թխած խնձորները ձեր սննդակարգում։

4.Թխած խնձորները դրական են ազդում եղունգների և մազերի առողջության վրա։ Թխած խնձորի կանոնավոր ուտմամբ մաշկը դառնում է ավելի մաքուր, երիտասարդ և առողջ։ Կանայք օստեոպորոզով հիվանդանալու ավելի քիչ հավանականություն ունեն։

5.Թխած խնձորները բարենպաստ ազդեցություն են ունենում ուղեղի աշխատանքի վրա՝ կանխելով տարիքային փոփոխությունները, երկար տարիներ պահպանելով հիշողությունը և առողջությունը: Խնձորը, այդ թվում՝ թխածը, պրոֆիլակտիկ միջոց է քաղցկեղի դեմ։ Թխած խնձորը կարելի է օգտագործել քաշի կորստի ժամանակ։

6.Թխած խնձորները օգտակար են տղամարդու մարմնի համար, հիմնականում այն ​​պատճառով, որ բարձրացնում են ֆիզիկական տոկունությունը, ամրացնում ոսկրային հյուսվածքը, ինչպես նաև պահպանում են անհրաժեշտ էներգիայի մակարդակը, ինչը թույլ է տալիս ակտիվորեն զբաղվել սպորտով կամ ֆիզիկական աշխատանքով:

Leave a Reply