Վիճակագրությունը ցույց է տալիս, որ արմավենու յուղը ամենաշատը տարածված է ռուսական շուկայում։ Այն մեծ քանակությամբ օգտագործվում է արդյունաբերական նպատակներով՝ քաղցրավենիքի, կաթի և շատ այլ մթերքների արտադրության մեջ։
ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ
100 գ արմավենու յուղում կա 899 կկալ կալորեականություն։ Այն պարունակում է ինչպես հագեցած, այնպես էլ չհագեցած ճարպեր։ Որքան կարմիր է արտադրանքի գույնը, այնքան բարձր է բետա-կարոտինի պարունակությունը։ Բացի այդ, բաղադրությունը ներառում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ A-ից մինչև E կատեգորիաներից: Այն նաև պարունակում է տարբեր թթուներ, ինչպիսիք են լաուրիկ և պալմիտոլային, և ֆոսֆոր:
Ընդհանուր առմամբ, եթե բաղադրության վերաբերյալ եզրակացություն անենք, կարող ենք ասել, որ յուղը
չի պարունակում խոլեստերին (թույլատրվում է օգտագործել սրտի և արյան անոթների խնդիրներ ունեցող մարդկանց)
վիտամինների շնորհիվ խթանում է ուղեղը
թույլ է տալիս հագեցնել մարմինը էներգիայով՝ շնորհիվ բարձր կալորիականության
ունի բավարար քանակությամբ հագեցած ճարպեր.
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ
1.Կազմում առկա վիտամինների հսկայական քանակության շնորհիվ բարելավվում է սրտի և արյան անոթների աշխատանքը։ Յուղը կնվազեցնի սրտի կաթվածի, ինսուլտի և այլ բորբոքային հիվանդությունների ռիսկը։
2.Մարմինը հագեցնում է ամբողջական միկրոէլեմենտներով, այդ թվում՝ վիտամին A-ով, ուստի արմավենու յուղը խորհուրդ է տրվում տեսողության խնդիրներ ունեցող մարդկանց: Աչքերի ներսում ճնշումը նորմալանում է, և արյան մատակարարումը բարելավվում է։
3.Ստամոքս-աղիքային տրակտը բորբոքվում է սննդի հետ ներթափանցող ագրեսիվ տարրերի պատճառով։ Արմավենու պտուղների արտադրությունը կօգնի վերականգնել աղիների նորմալ աշխատանքը։ Մասնագետները խորհուրդ են տալիս յուղը օգտագործել այնպիսի հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են լեղուղիների դիսկինեզիան, խոցը, գաստրիտը և այլն։
4.Քանի որ արմավենու պտուղները պարունակում են հսկայական քանակությամբ վիտամիններ, սա թույլ է տալիս հագեցնել մարմինը բոլոր անհրաժեշտ հետքի տարրերով մրսածության և վարակիչ հիվանդությունների կանխարգելման համար:
5.Յուղը օգնում է պահպանել նորմալ հորմոնալ հավասարակշռությունը՝ թույլ չտալով կանանց շատ նյարդայնանալ կրիտիկական օրերին: Բացի այդ, բժիշկները խորհուրդ են տալիս այն օգտագործել արգանդի տարբեր հիվանդությունների և կրծքավանդակի բորբոքային պրոցեսների կանխարգելման համար։