Uncategorized @hy

ՖԻԼԱԴԵԼՖԻԱ ՊԱՆԻՐ

Առավել նուրբ սերուցքային համը, առանց հնեցման արագ պատրաստումը բնութագրում են ԱՄՆ-ում տարածված պանիրը: Իր բազմակողմանիության, բազմաթիվ մթերքների հետ համակցման շնորհիվ Ֆիլադելֆիան պահանջված է աշխարհի 94 երկրներում:

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

Ամերիկյան փափուկ պանիրը հարուստ է կոբալամինով, ռիբոֆլավինով, պանտոտենաթթվով, վիտամին A-ով: Առաջատար հանքանյութերից են կալցիումը, ֆոսֆորը, սելենը և կալիումը:

Բացի այդ, կաթնամթերքի բաղադրությունը ներառում է.

Վիտամիններ – B1, B4, B6, B9, PP, ալֆա տոկոֆերոլ, կալցիֆերոլ, խոլեկալցիֆերոլ, ֆիլոկինոն, բետա կարոտին:
Հետքի տարրեր – ցինկ, պղինձ, երկաթ, մանգան:
Մակրոտարրեր – կալիում, նատրիում, ծծումբ, մագնեզիում:
Սահարա.
Հագեցած ճարպեր.
Օմեգա-3 չհագեցած ճարպաթթուներ – ալֆա-լինոլենիկ, էիկոզապենտաենոիկ, դոկոսապենտաենիկ, թիորիդ:
Էներգետիկ արժեքը՝ 225 կկալ։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1.Փափուկ սերուցքային պանիրն առաջին հերթին հեշտ մարսվող բարձրորակ սպիտակուցի աղբյուր էՙ այն մեծացնում է դիմացկունությունը, օգնում է ավելի արագ վերականգնել վիրահատությունից, հիվանդությունից կամ վնասվածքից հետո:

2.Ֆիլադելֆիա պանիրը ամրացնում է իմունային համակարգը, աջակցում է ցերեկային և մթնշաղի տեսողության հստակությանը, մաշկի, լորձաթաղանթների, վերարտադրողական օրգանների, մակերիկամի կեղևի, վահանաձև գեղձի գործառույթներին: Կարգավորում է կենտրոնական նյարդային համակարգի գործառույթները, մկանների կծկումները։

3.Նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը։ Խթանում է ուղեղի գործունեությունը, բարելավում է ճանաչողական ունակությունները: Կարգավորում է թթու-բազային հավասարակշռությունը։ Հանքայնացնում է կմախքի ոսկորները, ատամի էմալը, կանխում է ռախիտի, օստեոպորոզի զարգացումը։

4.Մասնակցում է էներգետիկ նյութափոխանակությանը, արյունաստեղծմանը, կանխում է անեմիան։Կաթնամթերքը դադարեցնում է բորբոքումը, պայքարում է բակտերիալ վարակների դեմ, բարելավում է մարսողությունը և նորմալացնում արյան մակարդումը:

Leave a Reply