Uncategorized @hy

ՔՐՔՈՒՄՈՎ ԹԵՅ

Քրքումը մարդկանց մեծամասնությանը հայտնի է որպես համեմունք, որն ունի վառ դեղին կամ դեղնանարնջագույն գույն և մի փոքր դառը համ: Այն հաճախ կարելի է տեսնել որպես համեմունքների խառնուրդի մի մաս, այն պատասխանատու է ճաշատեսակին գեղեցիկ ոսկեգույն երանգ հաղորդելու համար։ Բայց ասիական շատ երկրներում այն ​​ավելացնում են ոչ միայն խոհարարության մեջ, այլ նաև օգտագործվում է որպես տաք ըմպելիքի հիմնական բաղադրիչ։ Քրքումով թեյն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ, օգնում է հաղթահարել տարբեր հիվանդությունները, պահպանել իմունիտետը, հեռացնել տոքսիններն օրգանիզմից։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

Քրքումի՝ որպես բնական դեղամիջոցի նման ժողովրդականությունը պայմանավորված է նրա յուրահատուկ բաղադրությամբ։

Բազմաթիվ ուսումնասիրություններ նշում են, որ համեմունքի հիմնական բուժիչ ազդեցությունը բնական դեղին ներկի կուրկումինի մեջ է: Այս նյութը օգնում է ակտիվացնել օրգանիզմի պաշտպանիչ գործառույթները, որոնք պատասխանատու են նյութափոխանակության նորմալացման, տոքսինների և այլ վնասակար նյութերի օրգանիզմից դուրս գալու համար։ Այն նաև օգնում է պայքարել բորբոքման դեմ: Կուրկումինը բնական հակաբիոտիկ է, ուստի քրքումով ըմպելիքը արդյունավետ միջոց է մրսածության դեմ։ Ուսումնասիրությունները նաև ցույց են տվել, որ կուրկումինը կարող է պայքարել քաղցկեղի բջիջների դեմ: Դա քրքումն է, որը հաճախ ներառված է սինթետիկ դեղամիջոցների բաղադրության մեջ, որոնք օգտագործվում են բազմաթիվ հիվանդությունների բուժման համար:

Նաև ուժեղ թերապևտիկ ազդեցությունն օգնում է պահպանել համեմունքում պարունակվող եթերայուղերը, կարևոր հանքային տարրերը և վիտամինները։ Ֆոսֆորը, երկաթը, յոդը, կալցիումը օգնում են հաստատել օրգանիզմում նյութափոխանակության պրոցեսների աշխատանքը, պատասխանատու են սրտի բնականոն աշխատանքի, անոթների լավ վիճակի համար։

Խոլինը օգնում է պաշտպանել բջջային թաղանթները ոչնչացումից և կանխում է վնասը, իջեցնում արյան խոլեստերինի մակարդակը: Այն նաև գործում է նյարդային համակարգի վրա՝ որպես հանգստացնող միջոց և մասնակցում է քաշի նորմալացման գործընթացին։
C, K, B խմբի վիտամինները մասնակցում են մարդու օրգանիզմի պաշտպանիչ գործառույթների ամրապնդմանը, արյան անոթների վիճակի և առաձգականության բարելավմանը։

Հակաօքսիդանտները չեզոքացնում են ազատ ռադիկալները, որոնք վնասում են բջիջները և հանգեցնում դրանց ոչ պատշաճ բաժանման: Նրանք ի վիճակի են ոչ միայն պաշտպանել քաղցկեղի բջիջների առաջացումից, այլև օգնում են պահպանել երիտասարդությունն ու գեղեցկությունը։
Քրքումով թեյը հաճախ օգտագործվում է որպես նիհարելու միջոց: Պատճառը ոչ միայն օգտակար բաղադրությունն է, այլեւ ցածր կալորիականությունը։ 100 գ արտադրանքը պարունակում է 325 կկալ։ Մեկ բաժակ անուշահոտ բուժիչ ըմպելիք պատրաստելու համար բավական է 0,5–1 թ/գդ։ համեմունքներ, որը կազմում է 5-7 գ արտադրանք: Արդյունքում, մեկ չափաբաժնի կալորիականությունը աննշան է: Իհարկե, թեյի պատրաստման և օգտագործման ձևը կազդի վերջնական ցուցանիշի վրա: Եթե ​​այն բաղկացած է միայն քրքումից և ջրից, ապա կալորիականությունը կլինի նվազագույն, նոր բաղադրիչների, սովորական թեյի, մեղրի ավելացումով այն կավելանա։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1․Քրքումով թեյն ունի առողջության օգուտների լայն շրջանակ: Այն օգնում է պահպանել մարմնի բոլոր համակարգերը նորմալ վիճակում, արագացնում է նյութափոխանակության գործընթացները, հեռացնում տոքսինները և ազատ ռադիկալները:

2․Ըմպելիքը դրական է ազդում սրտի, նյարդային համակարգի, աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքի վրա, լավացնում է իմունիտետը, օգնում է պայքարել արթրիտի և հոդերի այլ հիվանդությունների դեմ։

3․Քրքումով թեյը հաճախ օգտագործվում է որպես նիհարելու միջոց: Պատճառը կայանում է նրանում, որ համեմունքը թույլ է տալիս բարելավել մարսողական օրգանների աշխատանքը, վերահսկել ախորժակը և նորմալացնել մարմնում նյութափոխանակության գործընթացները:

Leave a Reply