Uncategorized @hy

ՆՈՒՇ

Նուշի միջուկը մոլորակի ամենասիրված դելիկատեսներից է: Սնուցող նուկլեոլների նուրբ համը ոչ միայն հաճույք է պատճառում, այլև մեծ օգուտներ է բերում օրգանիզմին՝ օգնելով ճիշտ և հավասարակշռված սննդակարգ կազմել, հանգիստ դիմանալ սննդակարգին և հաղթահարել սթրեսը:

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

Նուշի միջուկները բաղադրությամբ արժեքավոր են օրգանիզմի համար՝ հիմնականում պոլիչհագեցած ճարպաթթուների, բուսական սպիտակուցների, B և E վիտամինների, ինչպես նաև հանքանյութերի՝ մանգանի, մագնեզիումի, կալցիումի, ֆոսֆորի և այլոց բարձր պարունակության շնորհիվ: Ընկույզները պարունակում են ֆլավոնոիդներ, արգինին ամինաթթու և այլ ֆիտոնուտրիենտներ, որոնց գործողությունների մասին կխոսենք ավելի ուշ։

Միջին հաշվով նուշի կալորիականությունը կազմում է մինչև 600 կկալ։ Զանգվածի կեսից ավելին ճարպեր են, մոտ 18%-ը՝ սպիտակուցներ, և միայն 13-15%-ը՝ ածխաջրեր։

Նուշը խորհուրդ է տրվում ներառել սննդակարգում՝ որպես մսի և յուղոտ կաթնամթերքի, ձվի և սնկերի փոխարինող, քանի որ այն ծածկում է օրգանիզմի օգտակար բաղադրիչների կարիքի մեծ մասը։ Միևնույն ժամանակ, նուշը նպաստում է այլ վիտամինների յուրացմանը և ճիշտ կազմված սննդակարգի դեպքում հսկայական օգուտներ կբերի օրգանիզմին։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1․Նուշն իր քիմիական բաղադրության շնորհիվ օգտակար է օրգանիզմին բազմաթիվ օրգանների և համակարգերի մակարդակով։ Նրա ամենահայտնի հատկություններից է մաշկի երիտասարդացումն ու խոնավացումը։ Բայց միևնույն ժամանակ, նուշը հիանալի կանխարգելիչ և ամրացնող միջոց է սրտի և արյան անոթների համար, վերահսկում է արյան կազմը, պահպանում է նյարդային և իմունային համակարգերը, ինչպես նաև լավացնում է մարսողությունը: Յուրաքանչյուր օրգանիզմ կարող է մի տեսակ աջակցություն ցուցաբերել։

2․Նուշը ապահովում է ածխաջրերի նորմալ նյութափոխանակություն և դանդաղեցնում է շաքարի հոսքը արյան մեջ, այնպես որ գլյուկոզայի մակարդակի բարձրացում չի լինում:Մարդը հագեցվածություն և մարսողական հարմարավետություն է զգում, ինչը կարևոր է ինչպես առողջ մարդկանց, այնպես էլ դիաբետով հիվանդների և դիետա պահողների համար՝ նիհարելու համար։

3․Նուշը կարևոր է նյարդային համակարգի կայունացման համար՝ իր մագնեզիումի և B վիտամինների շնորհիվ: Նուշը երկար ժամանակ առողջ է պահում ուղեղի և նյարդային ուղիները՝ այդպիսով պահպանելով ճանաչողական գործառույթներն ու մտավոր հստակությունը:

4․Ընկույզն օգտակար է նաև մարսողության համար։ Այն ոչ միայն ազդում է արյան կազմի և ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքի վրա, այլև մաքրում է աղիքները՝ կանխելով փորկապության զարգացումը և նորմալացնելով աղեստամոքսային տրակտի միկրոֆլորան։

5․Նուշը խթանում է էլաստինի արտադրությունը, ինչի շնորհիվ մաշկը ձգվում է, իսկ դեմքի ու մարմնի ուրվագիծը դառնում է առաձգական և գրավիչ։

6․Նուշը օգտակար կլինի նաև արյան անոթների առաձգականությունը վերականգնելու համար, ինչը կօգնի բուժել երակների վարիկոզը և հիպոթենզիան, բարելավել արյան շրջանառությունը մարմնի որոշ հատվածներում, ազատվել ցելյուլիտից, արագացնել մազերի աճը։

Leave a Reply