Uncategorized @hy

ՄԱՆԱՆԵԽԻ ՅՈՒՂ

Մանանեխի սերմի յուղն օգտագործվում է հացաբուլկեղենի արտադրության, խոհարարության, պահածոների և հրուշակեղենի արտադրության մեջ։ Բացի այդ, այս ապրանքը կոսմետիկ արտադրանքի կարևոր բաղադրիչն է, որոնք արտադրվում են արդյունաբերության կողմից կամ օգտագործվում են տանը: Իր բուժիչ հատկությունների շնորհիվ յուղը լայնորեն օգտագործվում է ժողովրդական բժշկության մեջ, ինչպես նաև որպես մերսման միջոց մարզիկների համար ակտիվ մարզվելուց հետո: Արդյունաբերական հատվածում այս հեղուկը գործում է որպես սառեցնող և քսող կոմպոզիցիա:

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

Վիտամին A – մանանեխի յուղի բաղադրության մեջ օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը, բարելավել տեսողությունը:
Վիտամին E – ունի հակաօքսիդիչ ազդեցություն, բնութագրվում է իմունոստիմուլյատոր և վերականգնող հատկություններով: Ի դեպ, մանանեխի յուղի մեջ այս տարրի պարունակությունը գերազանցում է նույնիսկ դրա կոնցենտրացիան արևածաղկի սերմերից ստացված արտադրանքում:
Վիտամին D – ապահովում է արյան մեջ ֆոսֆոր-կալցիումի հավասարակշռությունը, ինչպես նաև պահպանում է մակրոէլեմենտների մակարդակը, որոնք անհրաժեշտ են ոսկրային համակարգի ամրապնդման համար:
Վիտամին B6 – մասնակցում է նյութափոխանակությանը, շատ կարևոր է միզասեռական համակարգի բնականոն գործունեության համար, հանգստացնող ազդեցություն ունի նյարդային համակարգի վրա:
Վիտամին B3 – անհրաժեշտ է մարսողական համակարգի և կենտրոնական նյարդային համակարգի պատշաճ աշխատանքի համար:
Խոլինի նման նյութը նույնպես դրական ազդեցություն ունի նյարդային համակարգի վրա, մասնակցում է ստերոիդ հորմոնների արտադրությանը, բարելավում է օրգանիզմի պաշտպանիչ գործառույթը և պաշտպանում է շագանակագեղձի բորբոքային պրոցեսների զարգացումից։
Գլիկոզիդ սինիգրինը բնական հակաբիոտիկ է, որը բնութագրվում է վերքերի բուժման, անալգետիկ, իմունոստիմուլյատոր, հակավիրուսային, հակասեպտիկ և հակահելմինտիկ հատկություններով:
Մանանեխի յուղի բաղադրության մեջ պարունակվող ֆիտոստերոլներն ունակ են կարգավորելու էնդոկրին համակարգի գործունեությունը։ Բացի այդ, այդ նյութերն ունեն հակաուռուցքային ազդեցություն։
Մանանեխի մածուկի մեջ հայտնաբերված եթերայուղերը մանրէասպան ազդեցություն ունեն։
Յուղում առկա հանքային միացություններից կան երկաթ, մագնեզիում, կալցիում, կալիում և այլ միկրո և մակրո տարրեր, որոնք ապահովում են նյութափոխանակությունը:
Մանանեխի մոմի կալորիականությունը բավականին բարձր է։ 100 մլ ձեթը պարունակում է գրեթե 900 կկալ։ Յուղոտ հեղուկի էներգետիկ արժեքը նույնպես տպավորիչ է։ Արտադրանքի այս քանակությունը պարունակում է 99,8 գ ճարպ և ​​ընդամենը 0,2 գ ջուր։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅԵՒՆՆԵՐԸ

1․Արտադրանքը բարելավում է արյան կազմը, նվազեցնում է դրա մածուցիկությունը, նորմալացնում է խոլեստերինը՝ միաժամանակ կանխելով աթերոսկլերոզի առաջացումը: Արդյունքում անոթները դառնում են ավելի առաձգական և ամուր։

2․Յուղը բարելավում է մարսողական, վերարտադրողական և էնդոկրին համակարգերի աշխատանքը։ Այն կօգնի ակտիվացնել ախորժակը, կբարձրացնի աղիքային պարբերականությունը և նորմալացնի ճարպային նյութափոխանակությունը։ Բացի այդ, այս բուսական բաղադրիչի կանոնավոր օգտագործմամբ մաքրվում են լեղուղիները, կայունանում է հորմոնների մակարդակն օրգանիզմում։

3․Յուղը կօգնի բարելավել տեսողության սրությունը, վերականգնել վերարտադրողական համակարգի գործունեությունը։ Այն կարող է նաև օգնել արագացնել վերականգնման գործընթացը ծանր ֆիզիկական աշխատանքից հետո: Յուղոտ հեղուկն ունի երիտասարդացնող, տաքացնող և գրգռիչ ազդեցություն։ Կիրառման ոլորտում ուժեղանում է արյան շրջանառությունը։

4․Մանանեխի յուղը կարելի է օգտագործել աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված տարբեր հիվանդությունների դեպքում։ Այսպիսով, արտադրանքը ցուցված է ցածր թթվայնության ինդեքսով գաստրիտի, կայուն ռեմիսիայի, քրոնիկ պանկրեատիտի, առանց սրացման, լյարդի և լեղապարկի պաթոլոգիաների դեպքում, եթե հիվանդությունը երկար ժամանակ չի դրսևորվել: Բացի այդ, յուղը կարող է օգտագործվել որպես լեղաքարային հիվանդության կանխարգելում։

5․Այս միջոցը կարող եք օգտագործել որպես արտաքին միջոց։ Օրինակ՝ մակերեսային վերքերի և կտրվածքների արագ ապաքինման, քերծվածքների և կապտուկների վերացման, այրվածքների և պզուկների, հերպեսի, սեբորեայի, քարաքոսերի բուժման համար։

Leave a Reply