Uncategorized @hy

ՁՄԵՐՈՒԿ

Ձմերուկը մեծ և քաղցր հատապտուղ է, որը մարդկանց մեծամասնությունը սիրում է իր թարմացնող համի համար: Բայց, բացի այդ, դա անսովոր օգտակար արտադրանք է։ Ճիշտ օգտագործելու դեպքում այն ​​կօգնի բարելավել առողջությունը և նույնիսկ ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

Ձմերուկը ցածր կալորիականությամբ հատապտուղ է։ Նրա էներգետիկ արժեքը միջինում կազմում է ընդամենը 38 կկալ 100 գ միջուկի համար։ Սա զարմանալի չէ, քանի որ ձմերուկը մոտավորապես 92-93% ջուր է: Բայց մնացած ամեն ինչ չափազանց օգտակար նյութեր են.

Վիտամին A-ն, որը կարևոր հակաօքսիդանտ է և լավ է տեսողության համար։
B1 և B6 վիտամիններ, որոնք մասնակցում են նյութափոխանակության գործընթացներին, ինչպես նաև նորմալացնում են նյարդային համակարգի գործառույթները:
Վիտամին E-ն ևս մեկ ուժեղ հակաօքսիդանտ է, որը հատկապես կարևոր է վերարտադրողական ֆունկցիայի համար:
Ֆոլաթթու (վիտամին B9), որն օգտակար է նաև ճանաչողական ֆունկցիաների համար։
Վիտամին C-ն նաև հակաօքսիդանտ է և միևնույն ժամանակ ամրացնում է անոթների պատերը և բարելավում իմունիտետը։
Հիմնական ամինաթթուներ, ներառյալ արգինինը և ցիտրուլինը։
Մակրո և միկրոէլեմենտներ, ներառյալ մանգան, կալիում, մագնեզիում և այլն:
Եվ միևնույն ժամանակ, ձմերուկը չի պարունակում վնասակար ճարպեր և խոլեստերին, ինչպես նաև նատրիում, որը կարող է չեզոքացնել այս հիանալի քիմիական բաղադրությունը։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1․հատապտուղի օգտագործումը թույլ է տալիս բարելավել արյան շրջանառությունը,նորմալացնել արյան ճնշումը, նվազեցնել ճարպի կուտակումը,
մաքրել երիկամները կուտակված տոքսիններից։ Իր էլեկտրոլիտային բաղադրության շնորհիվ ձմերուկի միջուկն ու հյութը կանխում են ջրազրկումը, ինչպես նաև թարմացնում են նույնիսկ ամենաուժեղ շոգին:

2․Ձմերուկն առաջին հերթին օգտակար է հակաօքսիդանտների բարձր պարունակությամբ, որոնք դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը։ Բացի այդ, այս նյութերն ունեն հակաբորբոքային հատկություն, ինչը կարող է կանխել կոնքի օրգանների բազմաթիվ հիվանդություններ։

3․Թեթև միզամուղ ազդեցության շնորհիվ ձմերուկը թույլ է տալիս ազատվել այտուցներից, իսկ դրա հետ մեկտեղ՝ ավելորդ կիլոգրամներից։ Վիտամին C-ի բարձր պարունակությունը բարելավում է արյան շրջանառությունը և կանխում երակային գերբնակվածությունը, ինչը վտանգավոր է, քանի որ այն կարող է հանգեցնել երակների վարիկոզի:

4․Ձմերուկի օգտագործումը կարգավորում է արյան ճնշումը, նորմալացնում է նյարդային համակարգի գործունեությունը, ինչպես նաև լայնացնում է արյունատար անոթները և հանգստացնում նրանց պատերի հարթ մկանները։

5․Ձմերուկի միջուկը, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ լիկոպեն, կանխում է շագանակագեղձի քաղցկեղը, պայքարում է օրգանիզմում բորբոքումների դեմ և ամրացնում է իմունային համակարգը։

Leave a Reply