Uncategorized @hy

ՀԻՄԱԼԱՅԱՆ ՎԱՐԴԱԳՈՒՅՆ ԱՂ

Հիմալայան աղը պարունակում է մեծ քանակությամբ տարբեր տարրեր։ Կախված որոշ բաղադրիչների կոնցենտրացիայի ծավալներից՝ աղը կարող է լինել վարդագույն, նարնջագույն-կարմիր և սև։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

Վարդագույն Հիմալայան աղը պարունակում է բազմաթիվ հանքանյութեր, որոնք հավասարակշռված են բնության կողմից: Առաջին հերթին, այս սննդային հավելումների ավելի բարձր օգտակարությունը աղի այլ տեսակների համեմատ որոշվում է նատրիումի ամենացածր պարունակությամբ՝ ընդամենը 38%: Կալիումի և քլորի հետ այն կարգավորում է ջուր-աղ նյութափոխանակության գործընթացները։ Համակցվելով մագնեզիումի, կալցիումի և կալիումի հետ՝ նատրիումը չեզոքացնում է թթուները և նորմալացնում արյան ճնշումը։ Նատրիումը ազդում է հյուսվածքների դիմացկունության, նորմալ սրտի բաբախյունի և արյան ճնշման կարգավորման վրա: Հիմալայան վարդագույն աղը պարունակում է մոտ 60% քլոր, որը միշտ համակցված է այլ բաղադրիչների հետ։ Առանց օրգանիզմում քլորի գործընթացների կարգավորումը բջջային մակարդակում և նյարդային բջիջների լիարժեք գործունեությունը անհնար է։

Բացի թվարկված բաղադրիչներից, Հիմալայան վարդագույն աղը հավաքել է երկաթ, մոլիբդեն, բոր, վանադիում և այլ օգտակար նյութեր, որոնք ներառված են 80 տարրերից բաղկացած հսկայական ցանկում, որոնք կազմում են դրանց ընդհանուր քանակի 3%-ը։ Այս տարրերն օգնում են նատրիումին և քլորին ամբողջությամբ կլանել օրգանիզմը: Արտադրանքի 100 գրամը պարունակում է 0,1 գրամ սպիտակուց և ճարպ, իսկ ածխաջրերը՝ 0,7 գրամ՝ 5 կկալ կալորիականությամբ։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1․Գաստրիտով, պանկրեատիտով տառապող մարդիկ, օգտագործելով Հիմալայան աղը իրենց սննդակարգում, կարող են աստիճանաբար ապաքինվել այս հիվանդություններից։ Այս մթերքի օգտակարությունը կզգան հիպերտոնիկ հիվանդներն ու փորկապությամբ տառապողները։

2․Շատ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս օգտագործել հիմալայան աղ, քանի որ կալիումի և մագնեզիումի շնորհիվ այն նվազեցնում է սրտանոթային և կենտրոնական նյարդային համակարգի ծանրաբեռնվածությունը:

3․Հիմալայան աղը լայնորեն կիրառվում է ցելյուլիտի դեմ պայքարում։Ծերության ժամանակ օրգանիզմի համար կարևոր հետքի տարրերի կրճատումը դժվար է կասեցնել։ Հիմալայան աղը կարող է օգնել դրան: Ամբողջ շաբաթվա ընթացքում աղի կանոնավոր և ճիշտ օգտագործումը շոշափելի արդյունքների կհանգեցնի ինչպես արտաքին, այնպես էլ ներքին:

4․Մետաբոլիկ գործընթացների նորմալացման շնորհիվ այտուցը անհետանում է։ Եթե ​​եղել են բորբոքային պրոցեսներ, դրանք կարող են դանդաղեցնել կամ ընդհանրապես դադարեցնել։ Բջիջները վերականգնվում և նորանում են, հոդացավերը թեթևանում են, մաշկը տեսանելիորեն երիտասարդանում է։

5․Սննդի միջոցով աղի ընդունման պատճառով սնուցիչների ավելի ինտենսիվ ներծծում է տեղի ունենում արյան մեջ։ Հիմալայկայի օգտագործումը նորմալացնում է օրգանիզմում գլյուկոզայի և յոդի պարունակությունը

Leave a Reply