Uncategorized @hy

ԿՈԿՈՍԻ ՇԱՔԱՐԱՎԱԶ

Մինչ օրս խանութների դարակներում կարելի է գտնել էկզոտիկ մթերքների լայն տեսականի: Այս ապրանքների թվում է կոկոսի շաքարավազը, որը բավականին ծանոթ է արևադարձային շրջանների բնակիչներին: Դրա օգտակարության հետ կապված հակասություններ կան։ Եթե ​​ինչ-որ բան հաստատվում է փորձագետների կողմից, ապա այն կարող է հերքվել մյուսների կողմից։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

Կոկոսի շաքարը պարունակում է վիտամիններ, որոնք ներկայացնում են B խումբը, ճարպաթթուները և ամինաթթուները, կալցիումը ցինկի հետ, կալիումը մագնեզիումի հետ և երկաթը այստեղ առկա են հանքանյութերից: Հետաքրքիր է, որ նման արտադրանքը գործնականում առաջատար է երկաթի քանակով և կարելի է համեմատել նույնիսկ հնդկացորենի և տավարի լյարդի հետ։ Կալիումի և մագնեզիումի շնորհիվ ապահովվում է սրտի և արյան անոթների բնականոն գործունեությունը։

Կոկոսի արտադրանքի մեջ կան տասնվեց ամինաթթուներ, որոնցից ամենաօգտակարը գլուտամինն է: Ինչպես նշվեց, նյութն ունի վերքերը բուժող հատկություն, ինչպես նաև օգտագործվում է օրգանիզմը ծանր հիվանդություններից հետո վերականգնելու համար։ Բացի այդ, այս ֆերմենտը խթանում է գլյուկագոնի արտադրությունը, որը պատասխանատու է ճարպային կուտակումների այրման համար, բարելավում է քնի որակը և նվազեցնում քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը:

Արտադրանքի քիմիական բաղադրության մեջ հայտնաբերվել է նաև այնպիսի նյութ, ինչպիսին է ինոզիտոլը, որը բնութագրվում է նյարդային համակարգի վրա հանգստացնող ազդեցությամբ։

Կոկոսի քաղցրացուցիչի մեկ այլ կարևոր բաղադրիչ ինուլինն է: Այս միացությունը գործում է որպես նախաբիոտիկ: Այս հատկության շնորհիվ է, որ կոկոսի շաքարը գերազանցում է ճակնդեղի շաքարին։

Եթե ​​մենք խոսում ենք նման քաղցր արտադրանքի կալորիականության մասին, ապա 100 գ շաքարավազը պարունակում է մոտ 380 կկալ, ինչը մի փոքր ավելի ցածր է ճակնդեղի և եղեգի համեմատ, որոնց կալորիականությունը կազմում է մոտ 400 կկալ։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1․Կոկոսի շաքարի չափավոր օգտագործումը օգնում է նվազեցնել ենթաստամոքսային գեղձի ծանրաբեռնվածությունը, որն ապահովվում է արյան մեջ շաքարի աստիճանական մուտքով։ Էներգետիկ արժեքով կոկոսի շաքարը նման է սովորական շաքարին և անվերահսկելի օգտագործման դեպքում կարող է վնասել մարդու օրգանիզմին։

2․Ենթադրվում է, որ շաքարի այս տեսակը նպաստում է ուրախության հորմոնի սինթեզին, որը բարձրացնում է տրամադրությունը և բարձրացնում կենսունակությունը։

3․կոկոսի շաքարով սկրաբը կարող է մաքրել մաշկը, փափկեցնել այն և զարմանալի հարթություն հաղորդել։ Նման սկրաբից հետո կարիք չկա օգտագործել տարբեր քսուքներ ու լոսյոններ։

4․Իր կառուցվածքի շնորհիվ արտադրանքը իդեալական բաղադրիչ է նման մաքրող միջոցի պատրաստման համար։ Յուրաքանչյուր հատիկ ունի կոպիտ մակերես, որը կարող է մանրակրկիտ մաքրել մաշկը:

5․Մեկ այլ կարևոր հատկություն, որն ունի նման սկրաբը, շաքարավազի մեջ գլուտամինի պարունակությունն է։ Երբ նման նյութը մտնում է տարբեր վերքերի և քերծվածքների մեջ, ցավ չի առաջանում, ինչպես աղի միջոցների դեպքում, բացի այդ, այս ֆերմենտը բարելավում է մաշկի վերականգնման գործընթացը։

6․Կոկոսի արտադրանքի բաղադրության մեջ պարունակվող ինուլինը նպաստում է ստամոքս-աղիքային տրակտի նորմալացմանը, մասնակցում է նյութափոխանակությանը, ինչպես նաև նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ:

Leave a Reply