Uncategorized @hy

ԿՈԿՈՍԻ ԿԱԹ

Կոկոսի կաթը քաղցր, կաթնային սպիտակ հեղուկ է, որը պատրաստվում է հասունացած կոկոսի միջուկից: Կոկոսի ջուրը մրգի ներսում եղած հյութն է, մինչդեռ կոկոսի կաթը հեղուկն է, որը ստացվում է կոկոսի մասերը մանրացնելուց: Ցելյուլոզը և հյութը զգալի տարբերություններ ունեն, երբ խոսքը վերաբերում է դրանց բաղադրությանը: Կաթի հիմնական տարբերությունն այն է, որ այս մթերքը հարուստ է հագեցած ճարպաթթուներով։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

100 գ արտադրանքը պարունակում է.

կալորիա – 230 կկալ
ածխաջրեր – 5,5 գ
սպիտակուցներ – 2,3 գ
ճարպեր – 23,8 գ
հագեցած ճարպեր – 21,1 գ
բազմաստիճան ճարպ – 0,3 գ
դիետիկ մանրաթել – 2,2 գ
շաքարավազ – 3,3 գ
վիտամին C – 2,8 մգ
ֆոլաթթու – 16 մկգ
կալցիում – 16 մգ
երկաթ – 1,6 մգ
մագնեզիում – 37 մգ
ֆոսֆոր – 100 մգ
կալիում – 263 մգ
նատրիում – 15 մգ
ցինկ – 0,7 մգ
պղինձ – 0,3 մգ
մանգան – 0,9 մգ
սելեն – 6,2 մկգ:

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1․Արյան ճնշման վերահսկում և սթրեսի կառավարում: Կոկոսի կաթը հարուստ է մագնեզիումով։ Մեկ բաժակ (200 մլ) կոկոսի կաթը պարունակում է 74 մգ մագնեզիում։ Մագնեզիումը մասնակցում է արյան անոթների ընդլայնմանը, ինչը հանգեցնում է արյան ճնշման նվազմանը։

2․Պայքար խոլեստերինի դեմ. Չնայած հագեցած ճարպերի համեմատաբար բարձր մակարդակին, կոկոսի կաթն իրականում կարող է օգնել նվազեցնել խոլեստերինը:

3․Օգուտ ոսկորների համար. Ի տարբերություն կովի կաթի, կոկոսի կաթը շատ կալցիում չի պարունակում։ Բայց հարկ է նշել, որ ֆոսֆորով հատկապես հարուստ է կոկոսի կաթը։թերքի մեկ բաժակը պարունակում է մոտ 200-230 մգ ֆոսֆոր, ուստի այս կաթը շատ օգտակար է ոսկորների համար, քանի որ նպաստում է ոսկրային հյուսվածքի զարգացմանն ու ամրացմանը։

4․Օգնեք արթրիտի բուժմանը. Կոկոսի կաթը պարունակում է սելեն՝ հակաօքսիդանտ, որը կարող է թեթևացնել արթրիտի ախտանիշները։ Սելենը վերահսկում է ազատ ռադիկալները և նվազեցնում հոդերի բորբոքման վտանգը:

5․Հակատարիքային հատկություններ. Կոկոսի կաթը բնական հակատարիքային միջոց է իր պղնձի և վիտամին C-ի պարունակության շնորհիվ:Այս նյութերն օգնում են մարմնին պահպանել մաշկի ամրությունն ու առաձգականությունը, աջակցում են անոթների աշխատանքին, որն օգնում է դանդաղեցնել մաշկի ծերացման գործընթացը և կանխել վաղաժամ կնճիռները:

6․Սրտանոթային համակարգի առողջություն. Երկաթը, որը պատասխանատու է կարմիր արյան բջիջների թթվածնացման համար, օգնում է ամրապնդել սրտանոթային համակարգը: Կոկոսի կաթի պղնձի պարունակությունը մեծացնում է երկաթի կլանումը և նպաստում արյան կարմիր բջիջների ձևավորմանը։

7․Օգուտներ սրտի համար. Կաթը հարուստ է լաուրինաթթվով՝ միջին շղթայի ճարպաթթուով, որը դրականորեն է ազդում օրգանիզմում լիպիդների և խոլեստերինի մակարդակի վրա:

8․Իմունային համակարգի ամրապնդում. Կոկոսի կաթը հարուստ է վիտամին C-ով, սննդանյութ, որն օգնում է բարձրացնել իմունիտետը:Մեկ բաժակ կաթն օրգանիզմին ապահովում է օրական առաջարկվող երկաթի գրեթե քառորդ մասը: Կաթ խմելը կօգնի նաև կանխել անեմիայի հետ կապված հոգնածության զգացումը։

Leave a Reply