Uncategorized @hy

ԴԴՄԻ ԱԼՅՈՒՐ

Դդմի սերմերը ամենաառողջ մթերքներից են։ Նրանք ունեն բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ։ Բայց դրանց կիրառման շրջանակը երկար ժամանակ սահմանափակված էր նրանով, որ դրանք կա՛մ հում էին ուտում, կա՛մ չորացրած, կամ դրանցից ձեթ էին արտադրում։ Վերջին տարիներին հայտնվել է դրանց վերամշակման մեկ այլ մթերք, որն ունի սերմերի բոլոր օգտակար հատկությունները՝ սա դդմի ալյուրն է։ Այսօր այն ավելի ու ավելի է օգտագործվում խոհարարության և կոսմետոլոգիայի մեջ։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

Դդմի ալյուրի էներգետիկ արժեքը բավականին բարձր է՝ մոտ 305 կկալ 100 գ-ում, սակայն յուրահատուկ քիմիական բաղադրությունն այն դարձնում է անհավանական օգտակար։

Դդմի ալյուրը պարունակում է հետևյալ բաղադրիչները.

Ասկորբինաթթու, որը բարելավում է իմունիտետը:
Կարոտինոիդներ, որոնք բարենպաստ ազդեցություն ունեն տեսողության վրա։
B վիտամիններ, ներառյալ ֆոլաթթու:
Արժեքավոր օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար։
Հանքանյութերի հարուստ հավաքածու, ներառյալ ֆոսֆորը, սելենը և ցինկը (միևնույն ժամանակ, այն համարվում է ցինկի պարունակության չեմպիոն, քանի որ միայն քնջութի սերմերը պարունակում են այս տարրից ավելի շատ):
Հարկ է նաև նշել, որ 60 գ դդմի ալյուրում առկա է ֆոսֆոր և մագնեզիում, որը բավարար է չափահաս մարդու ամենօրյա պահանջը բավարարելու համար:

Դդմի ալյուրը պարունակում է մեծ քանակությամբ ֆլավոնոիդներ և մի քանի տասնյակ ամինաթթուներ, որոնց շնորհիվ այն համարվում է արժեքավոր դիետիկ արտադրանք։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1․Դդմի ալյուրը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր, որոնց շնորհիվ այն նորմալացնում է մարսողությունը, բնական անձեռնմխելիությունն ամրապնդում,սրտանոթային գործունեությունն է բարելավում, հելմինտիազն է բուժում,քաշի կորուստ և շաքարախտի կանխարգելում է ապահովում։

2․Նաև դդմի ալյուրը վիտամինների և ցինկի բարձր պարունակության շնորհիվ օգնում է զգալիորեն բարելավել մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակը, այն օգնում է հաղթահարել խնդրահարույց մաշկը և օգնում է երիտասարդացնել օրգանիզմը ։

3․Դդմի ալյուրը թույլ է տալիս ազատվել շագանակագեղձի բորբոքային հիվանդություններից և, ընդհանուր առմամբ, լավ է ազդում էրեկտիլ ֆունկցիայի և վերարտադրողական համակարգի օրգանների վիճակի վրա։

4․Դդմի ալյուրն օգնում է ազատվել այտուցներից և կարգավորել քաշը, այն օգնում է բարելավել նյութափոխանակությունը, ինչը հանգեցնում է մարմնի ճարպի նվազմանը։

Leave a Reply