Uncategorized @hy

ԱԶՆՎԱՄՈՐՈՒ ՄՈՒՐԱԲԱ

Ամենահամեղ աղանդերից մեկը, շատերի կարծիքով, ազնվամորու մուրաբան է։ Այն ունի յուրահատուկ համ, բույր և, ի լրումն, անգնահատելի օգուտներ է բերում օրգանիզմին՝ ճիշտ օգտագործելու դեպքում։ Ազնվամորու մուրաբան համարվում է մրսածության դեմ լավագույն միջոցը։

ՔԻՄԻԱԿԱՆ ԿԱԶՄԸ

1․Բնական հակաբիոտիկներ և հակաօքսիդանտներ. Ազնվամորին պարունակում է դրանց բավարար քանակություն։ Նույնիսկ ջերմային մշակումից հետո դրանց մեծ մասը պահպանվում է։ Հենց դրանց առկայությունն է հնարավորություն տալիս օգտագործել ազնվամորու մուրաբա՝ որպես մրսածության միջոց։

2․Եթերային յուղեր. Դրանք պարունակում են որոշակի հանքանյութեր և վիտամիններ, որոնք դրական են ազդում նյարդային համակարգի վրա:

3․Ացետիլսալիցիլաթթու. Ազնվամորու մեջ այն առկա է բավարար քանակությամբ՝ իմունային համակարգի վրա դրական ազդեցություն ունենալու, նրան աջակցելու և մրսածության և գրիպի ախտանիշները վերացնելու համար:

4․Վիտամին A. Բաղադրիչ, որն անհրաժեշտ է տեսողական ապարատի աշխատանքի համար: Այն նաև կարևոր դեր է խաղում նյարդային համակարգի պատշաճ գործունեության մեջ, աջակցում է իմունիտետին։

5․Վիտամին B2. Վերաբերում է կենսական տարրերին, որոնք ներգրավված են մարմնի բոլոր գործընթացներում: Այն առանձնահատուկ նշանակություն ունի նյարդային համակարգի համար, քանի որ վերահսկում է նրա աշխատանքը և օգնում է հաղթահարել սթրեսը։

6․Վիտամին RR. Սա նիկոտինաթթու է, որը նույնպես կարևոր է օրգանիզմի աշխատանքի համար, մասնավորապես՝ բջջային նյութափոխանակության պահպանման, հյուսվածքների շնչառության համար։

7․Կալցիում. Այն կարևոր է հենաշարժիչ համակարգի համար, քանի որ այն ոսկորների, ատամների և եղունգների հիմնական շինարարական տարրն է։ Դրա պակասը հանգեցնում է հաճախակի կոտրվածքների, բերանի խոռոչի հիվանդությունների զարգացմանը, ինչպիսիք են կարիեսը և պարոդոնտալ հիվանդությունը։

8․Երկաթ. Միկրոտարրը մասնակցում է արյան բջիջների ձևավորմանը։ Դրա պակասը առաջացնում է անեմիա կամ անեմիա: Արդյունքում մարդն անընդհատ թուլություն է զգում, հաճախակի գլխապտույտ։

9․Յոդ. Էնդոկրին համակարգի պատշաճ գործունեության համար անհրաժեշտ նյութ։ Ազնվամորու մեջ այս նյութը պարունակում է բավարար քանակությամբ, որն օգնում է պահպանել վահանաձև գեղձի աշխատանքը։

10․Մագնեզիում. Այն դրականորեն է ազդում մկանային հյուսվածքի վրա։ Հանքային նյութի պակասի դեպքում մարդուն սկսում են անհանգստացնել վերջույթների սպազմերը։

ՕԳՏԱԿԱՐ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

1․Այն ունի ջերմիջեցնող և հակամանրէային ազդեցություն: Սա թույլ է տալիս մուրաբա օգտագործել որպես գրիպի և մրսածության միջոց։ Այն ավելացվում է թեյի մեջ կամ դրանից պատրաստվում է մրգային ըմպելիք։ Ապրանքը հիանալի կերպով հաղթահարում է բարձր ջերմաստիճանը և վնասակար ազդեցություն ունի պաթոգեն միկրոօրգանիզմների վրա՝ ոչնչացնելով դրանք:

2․Մաքրում է մարմինը։ Այս հատկությունը պայմանավորված է հակաօքսիդանտների առկայությամբ։ Նրանք օգնում են հեռացնել տոքսինները մարմնից:

3․Աջակցում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքին։ Ավանդական բժիշկները խորհուրդ են տալիս ազնվամորու մուրաբա աղիքային խանգարումների դեպքում։Էլագիկ թթվի պարունակության շնորհիվ կանխում է քաղցկեղային ուռուցքների զարգացումը։ Այն չի կորցնում իր հատկությունները նույնիսկ երկարատև ջերմային մշակման դեպքում և դադարեցնում է պաթոլոգիական փոփոխված բջիջների բաժանումը։

4․Օգնում է հաղթահարել ցավը։ Այդ իսկ պատճառով մուրաբա օգտագործում են ռևմատիզմի, արթրիտի և հոդերի այլ հիվանդությունների դեպքում։
Թույլ է տալիս հեռացնել այտուցը։Այն դրական է ազդում նյարդային համակարգի վրա՝ օգնելով մարդուն հաղթահարել սթրեսը։

5․Երիտասարդացնում և դանդաղեցնում է մաշկի ծերացումը, քանի որ բաղադրությունը պարունակում է բավարար քանակությամբ վիտամիններ։ Բացի այդ, ազնվամորու ջեմը հիանալի միջոց է իմունիտետը պահպանելու համար։ Այն օգտագործվում է ինչպես մրսածության, SARS-ի և գրիպի կանխարգելման և բուժման համար։

Leave a Reply